Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ak by neukradli železné dvierka z komína, deti vyhadzovať nemuseli
Zdielať na

Ak by neukradli železné dvierka z komína, deti vyhadzovať nemuseli

Pri nedeľnom požiari v Snine zúfalí rodičia vyhadzovali svoje deti z okien. Niektoré z nich skončili v nemocnici. Vyzerá to tak, že si za požiar môžu obyvatelia bytovky sami. Niekto totiž ukradol železné dvierka na komíne a od uhlíka sa chytili odpadky.

Horieť nemuselo, ak...

Po požiari sa v pondelok v bytovke vo veľkom upratovalo. Okrem zhorených vecí museli ľudia vyhádzať to, čo im je najdrahšie a čoho majú najmenej. V koši skončilo aj jedlo. "Malá od rána plače, hladná je, čo jej mám dať? Bola som v obchode, tam nemôžu dať na úver, aj občianku som zobrala," tvrdí obyvateľka bytovky Marcela.

Všade vládlo napätie. Majitelia bytovky tvrdia, že horieť nemuselo, keby si ľudia z pivnice neurobili smetisko. "Toto smeti tu je 20-ročné. A to sa len pridáva a pridáva," opisuje spolumajiteľ bytovky Július Surmaj.

Za všetko môžu železné dvierka

"Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru je nevyhovujúci stav komínového telesa," informoval Gabriel Porvazník, zisťovateľ príčin požiarov. "Treba nám na komíny dvierka a nebude nič," hovorí obyvateľka bytovky Kristína. Práve pre chýbajúce dvierka podľa všetkého z komína vypadla sadza a odpadky začali horieť. Podľa majiteľa si tak ľudia za požiar paradoxne môžu sami. Dvierka totiž na komíne boli, no niekto šikovný ich stihol speňažiť. "Na elektriku podávali nové skrinky – o 5 minút už skrinka nebola," povedal Surmaj.

Požiar si najviac odniesla mama 4-ročnej Kristínky. Ide o dievčatko, ktoré zahynulo pri autonehode a rodičia vtedy jej orgány darovali. Žena v dyme zablúdila. Oheň ju pripravil o vlasy. "Jeden schod stačil dole do pivnice a už by som horela," tvrdí. Matku 4 detí v poslednej chvíli z pivnice vytiahol hasič.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy