Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muža zrazil vlak, vraj tam naňho čakal
Zdielať na

Muža zrazil vlak, vraj tam naňho čakal

Rušňovodiča, ktorý v utorok večer riadil osobný vlak zo Stakčína do Humenného delilo od cieľovej stanice len pár metrov. Vtedy sa mu ale naskytol pohľad, na ktorý nezabudne do konca života. Na trati sa totiž objavil mladý muž.

Tragédiu videl na vlastné oči

Nešťastie sa stalo rovno pod oknami panelákov, ľudia začuli, že vlak náhle zabrzdil mimo stanice. Preto začali vybiehať na ulicu. Jedna pani si všimla chlapca, ktorý stál na zábradlí vedľa trate a bol veľmi rozrušený. "Tam akýsi jeho kamarát, že plače. On stál na zábradlí ja som myslela, že chce skočiť, lebo tak to vyzeralo," opisuje obyvteľka Humenného.

Ľudia si myslia, že to bol kamarát nebohého Jozefa a je možné, že tragédiu videl na vlastné oči. "Ja už nechcem nič vidieť a plakal a plakal," dodáva obyvateľka.

Ruky mal zdvihnuté hore

Miesto, kde vlak chlapca zrazil miestni dobre poznajú. Nejeden Humenčan si tadiaľto pravidelne skracoval cestu na sídlisko. Preto je možné, že Jozef chcel cez trať iba prebehnúť. Na svetlo však vyšla aj iná verzia. "Že on tu stál, tu čakal," dodáva.

"Rušňovodič uviedol, že pri výjazde z oblúka zbadal vo vzdialenosti asi 70 metrov pred rušňom osobu v koľajisku, ktorá stála čelom k vlaku a ruky mala zdvihnuté hore," informoval hovorca policajného zboru Danie Džobanik.

Po zrážke s vlakom utrpel mladík devastačné poranenia, ktoré nemohol prežiť. "Išlo o zrážku chodca s pohyblivým predmetom,početné poranenia, tzv. polytrauma," vysvetľuje obhliadajúci lekár MUDr. Miroslav Bilanin. Čo presne sa na železnici stalo objasní až ďalšie policajné vyšetrovanie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy