Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nové byty pri Letanovciach porozbíjali 6 mladiství. Škoda 14 tisíc
Zdielať na

Nové byty pri Letanovciach porozbíjali 6 mladiství. Škoda 14 tisíc

O vlámaní do novostavieb pri Letanovciach informovala TV JOJ už v pondelok. Neznámi páchatelia tam zdemolovali ešte neobývané byty. Okrem toho ukradli vodovodné batérie a iné časti vybavenia objektov.

Zlodeji tu operovali počas dvoch nocí. Dnes už polícia vie, že na svedomí to má 6 ľudí zo Spišského Štvrtku. Tí porozbíjali okna a dvere. Obrovskú spúšť objavili pracovníci letanovského obecného úradu pri pravidelnej kontrole. Objekty sú mimo obývaných častí a výrastkovia tak mohli nerušene páchať škody.

6 mladiství zo Spišského Štvrtku

Starosta Letanoviec Michal Urban vtedy povedal: "Človek je schopný niečo také urobiť. Keď je to hotové, len pár korún na dokončenie... a vidíte... je to na zaplakanie." Hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Mésarová informuje: "Spišskonovoveskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinili 6 mladistvých páchateľov z obce Spišský Štvrtok."

Mladíci ukradnuté veci nechali v tráve za domami a odtiaľ ich chceli previezť do zberných surovín. To im policajti prekazili. Podarilo sa nám zistiť, že v obidvoch prípadoch figuroval 16-ročný Erik so Simonom. Ti skončili v putách ako prví. Následne mali "nabonzovať" aj ostatných.

Hrozí im jeden a pol roka

Hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová: "Páchateľom za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na tri roky, nakoľko ide o mladistvých, trestná sadzba sa znižuje na polovicu." Pri dvoch návštevách neobývaných bytov narobili škodu v polovici z takmer stovky novostavieb. Doma sme ich nenašli. Mladici tu napáchali škody za približne 14 000 eur. Starosta Letanoviec by bol najradšej, ak by ich zaplatili samotní vinníci.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Rozbité_byty_Letanovce_6 mladistvých

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy