Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Policajti chytili zlodejov za pár minút. Išli práve okolo
Zdielať na

Policajti chytili zlodejov za pár minút. Išli práve okolo

Tomu sa povie šťastie. Mladý vodič odišiel z auta iba na pár sekúnd a za ten čas mu ho stihli vykradnúť. V tej chvíli tadiaľ práve prechádzali policajti z Rimavskej Soboty. Okradnutý vodič im povedal, čo sa stalo a zlodeji už nemali žiadnu šancu.

Vodič mal šťastie v nešťastí

"Som išiel len pre pečiatku. V predajni som bol len minútku, možno 50 sekúnd," tvrdí okradnutý vodič. Keď sa po chvíli vrátil späť, zámok na dverách bol už poškodený a zistil, že zvnútra chýbajú aj jeho veci.

Zmizli nielen doklady a navigačný systém, ale aj peňaženka s firemnou hotovosťou vo výške asi 1600 eur. Zúfalý vodič už ani nedúfal v šťastný koniec, keď v tej chvíli spozoroval policajnú hliadku.

"Povedal som, že v tej minútke mi vykradli auto. Oni sa hneď otočili, vyšli na hlavnú a už ich aj chytili," tvrdí ďalej okradnutý vodič. Takýto rýchly zásah pravdepodobne nečakali ani samotní zlodeji. Boli asi 200 metrov od miesta krádeže, keď im cestu skrížili policajti obvodného oddelenia spolu s PMJ-čkármi.

S lupom ďaleko nezašli

Zlodeji smerovali do naštartovaného auta, kde ich čakali dvaja komplici. Ide o občanov Maďarskej republiky vo veku od 26 až 33 rokov. Všetkých štyroch policajti zadržali, troch predviedli na policajnú stanicu, jeden z nich však skončil v nemocnici, keďže je silný diabetik.

"Všetkých štyroch mužov polícia obvinila z prečinu krádeže v spolupáchateľstve. Poverený policajt spracoval návrh na ukončenie veci v super rýchlom konaní," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Tento návrh akceptoval prokurátor a tiež aj sudca, ktorý ich všetkých odsúdil na 4 mesiace s podmienečným odkladom na 1 rok. Taktiež im zakázal vstup do rimavskosobotského okresu na 4 roky.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy