Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kamionista zázračne prežil. Zbalili ho však policajti
Zdielať na

Kamionista zázračne prežil. Zbalili ho však policajti

V pondelok skoro ráno sa na medzinárodnom ťahu na Slovensko, len dva kilometre pred Svrčinovcom, stala vážna dopravná nehoda. 40-ročný český vodič nákladiaka si môže povedať, že sa druhýkrát narodil. Policajti ho však nakoniec zadržali.

Kabína nákladného auta údajne odletela po náraze asi tri metre, vodič z nej napriek tomu akoby zázrakom vyliezol po vlastných.

Mal neuveriteľné šťastie

Pri pohľade na  odtrhnutú a zdemolovanú  kabínu je až neuveriteľné, že sa 40-ročnému vodičovi takmer nič nestalo. Odviezli ho síce do nemocnice v Třinci, no vážnejšie zranenia neutrpel. "Išiel tadiaľto môj známy a volal mi, že je tu kysucké auto, povedal mi značku, všetko, tak už som potom letel sem. Už som vedel, že je zle," hovorí majiteľ nákladného auta.

To narazilo do odstaveného  poľského kamióna okolo pol šiestej ráno, keď bola ešte tma. Náves bol plný pneumatík, gumený náklad tak stlmil náraz. "Na mieste zasahovala spolu s profesionálnou jednotkou tiež dobrovoľná jednotka z Mostu. Došlo k zraneniu jednej osoby," informoval Jiří Mašlár, veliteľ zásahu profesionálni hasiči Třinec.

Po ošetrení si ho počkali policajti

40-ročný Róbert sa síce v pondelok ráno druhýkrát narodil, no keď sa vrátil na miesto nehody, určite nečakal, že ho zatknú českí policajti. Hovorca polície Frýdek Místek Vlastimil Starzyk: "Kuriozitou prípadu je, že vodič, ktorý spôsobil nehodu, bol hľadanou osobou. Polícia po ňom pátrala pre majetkovú trestnú činnosť. Teraz ho zadržali a policajti s ním vykonávajú úkony v trestnom konaní."

Hlavný medzinárodný ťah musel byť pre nehodu uzavretý asi štyri hodiny, no premávku policajti odkláňali  na starú cestu a vyhli sa tak dopravnému kolapsu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

nehoda_kamióny_kabína_odtrhnutá

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy