Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Šturec zablokoval prevrátený kamión. Náklad prečerpávali 7 hodín
Zdielať na

Šturec zablokoval prevrátený kamión. Náklad prečerpávali 7 hodín

Horský priechod Šturec bol v noci na dnes viac než hodinu úplne uzavretý. Dôvodom bolo vyťahovanie havarovaného kamióna, ktorý skončil prevrátený na boku ešte v stredu podvečer. Vyťahovanie komplikoval náklad. 40-tonový kolos však nakoniec bezpečne dostali späť na kolesá.

Poľský kamionista viezol 25 ton prášku na výrobu plastov. Celý náklad však najprv museli prečerpať do ďalšieho kamióna, čo trvalo takmer sedem hodín. Až potom mohli havarovaný kamión postaviť na kolesá. Pod nápravy dali postupne niekoľko špeciálnych nafukovacích vankúšov. Tie pomaly plnili, kamión zároveň istili lanami. Okolo polnoci tak havarovaný kamión dostali na kolesá.

Prvá cesta na tomto kamióne...

Polícia musela cestu cez horský priechod Šturec približne na hodinu úplne uzavrieť. Poľský kamionista havaroval v ostrej pravotočivej zákrute, veľkým šťastím bolo, že oproti nešlo žiadne auto. Podľa našich informácií to bola prvá cesta 43-ročného kamionistu na tomto stroji. Vyviazol so škrabancami, no aj s pokutou vo výške 650 eur. Noc strávil v hoteli v Banskej Bystrici, no počas dňa strážil svoju havarovanú súpravu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Kamión_prevrátený_Šturec

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy