Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Polícia po 19 rokoch stotožnila kostrové pozostatky
Zdielať na

Polícia po 19 rokoch stotožnila kostrové pozostatky

Koncom júla našiel v lesoch neďaleko Liptovskej Osady náhodný hubár ľudské kostrové pozostatky. Pred policajtmi stála neľahká úloha, stotožniť zvyšky ľudského tela s konkrétnym človekom. Kosti ležali v húštine niekoľko rokov, policajti preto oprášili archív nezvestných osôb.

Ani list na rozlúčku, ani správa

Mladý muž zmizol bez stopy v lete v roku 1993. Rodičom nezanechal žiadnu správu, nenašiel sa ani list na rozlúčku. Policajti objavili pred jedenástimi rokmi akurát auto s jeho dokladmi, na ktorom odišiel. "Bolo nájdené pri reštaurácii v obci Liptovská Osada," informuje Vladimír Polkoráb, riaditeľ policajného zboru. 

Pozostatky sa našli asi 4 kilometre od reštaurácie. Pomocou moderných metód kosti napokon „prehovorili“ a tip policajtov sa potvrdil. "Porovnaním vzorky DNA z kostrového nálezu so vzorkou odobratou matke nezvestného sa potvrdila skutočnosť, že naozaj sa jedná o sobu z Liptovského Mikuláša," dodáva Polkoráb.

Asi spáchal samovraždu

V húštine sa našla aj strelná zbraň. Vyšetrovanie zatiaľ nasvedčuje tomu, že muž spáchal samovraždu. Jeho rodina čakala na toto vysvetlenie dlhých 19 rokov. Množstvo otázok si určite kladú aj rodiny 522, do dnešného dňa, nezvestných Slovákov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy