Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Žena (28) zabila 5 detí. Nechcela vraj prísť o manžela!
Zdielať na

Žena (28) zabila 5 detí. Nechcela vraj prísť o manžela!

Dvadsaťosemročná žena zo severu Nemecka sa priznala, že od roku 2006 postupne zabila svojich päť detí. Na tlačovej konferencii vo Flensburgu to oznámila vrchná štátna zástupkyňa Ulrike Stahlmannová-Liebeltová. Podľa nej sa vraj žena bála toho, že ju opustí manžel.

Deti sa narodili živé

Žena sa podľa polície prihlásila kriminalistom sama potom, čo podstúpila odber slín na test DNA kvôli objasňovaniu smrti dvoch novorodencov z rokov 2006 a 2007. Priznala sa, že zabila dievčatko, ktoré policajti našli v marci 2006 v triedičke papierového odpadu i chlapčeka objaveného o rok neskôr na diaľničnom parkovisku neďaleko nemeckého mesta Silberstedt. Obe deti sa podľa nej narodili živé, čo dokazujú aj vtedajšie pitvy.

Vyšetrovatelia ju však podozrievali aj zo zavraždenia ďalších troch novorodencov. Mŕtve telíčka sa našli v pivnici domu, v ktorom žena žila. Aj k týmto vraždám sa žena priznala. Jej muž údajne o narodení mŕtvych detí nevedel. Pár má podľa vrchnej štátnej zástupkyne ešte spolu dve deti vo veku 8 a 10 rokov.

Prípad z minulosti

Podobný prípad sa stal v Nemecku aj v nedávnej minulosti. Veľkú pozornosť vyvolal hlavne proces z roku 2006, v ktorom bola na 15 rokov väzenia odsúdená matka, ktorá v 90-tych rokoch 20. storočia usmrtila osem novorodeniatok. Ich telá poschovávala do kvetináčov, vedier a starého akvária v dome svojich rodičov, v ktorom sa náhodou objavil sused. 

Otrasný nález objavila 17. septembra polícia v jednom z bytov v bratislavskom Ružinove. Mŕtve dievčatko malo ležať na posteli celé tri roky. Polícia obvinila z trestného činu zabitia jej otčima, no bez viny zrejme nie je ani matka malého dievčatka. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy