Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Chytili Mongola, v batohu mal 5 kíl marihuany
Zdielať na

Chytili Mongola, v batohu mal 5 kíl marihuany

Colníci zvládli ďalší úspešný zásah. Tentokrát chytili pašeráka priamo vo vlaku, ktorý smeroval do Budapešti. Muž pochádzajúci z Mongólska si do batožiny pribalil až 5 kilogramov marihuany.

Muž cestoval z Berlína do Budapešti

Takmer päť kilogramov marihuany prevážal vo vlaku 21-ročný Mongol s trvalým pobytom v Maďarsku. Drogu u neho našli počas kontroly príslušníci kriminálneho úradu finančnej správy.

Muž cestoval 25. septembra vlakom smerujúcim z Berlína do Budapešti, zadržali ho asi o 6:50 na hlavnej stanici v Bratislave. "Mal pri sebe v turistickom vaku tri čierne plastové zatavené vrecia," spresnil bratislavský policajný hovorca František Peczár.

V batohu mal drogy za 29 100 eur

Podľa predbežného vyjadrenia kriminalisticko-expertízneho ústavu sa vo vreciach nachádzalo viac ako 4 800 gramov konope, čo zodpovedá približne 9 700 jednorazovým dávkam drogy v celkovej hodnote najmenej 29 100 eur.

Cudzinca obvinil policajný vyšetrovateľ z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Podľa doterajších zistení polície muž údajne získal drogy v Českej republike. Mal ich previezť do Maďarska, kde by za prepravu dostal finančnú odmenu. Obvineného umiestili do cely policajného zaistenia, vyšetrovateľ spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie. Obvinenému za tento skutok hrozí podľa Trestného zákona trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/KR PZ v Bratislave

Súvisiace články

Najčítanejšie správy