Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Na Slovensko smerovala tona marihuany za 13 miliónov eur!
Zdielať na

Na Slovensko smerovala tona marihuany za 13 miliónov eur!

Kontraband marihuany smeroval na Slovensko! Vyše tony tejto drogy pašovali z Grécka a podľa talianskych médií mala smerovať do našej krajiny. Vodiča, ktorý ju mal z talianskeho prístavu rozviesť, však zadržala polícia.

Chlieb so špeciálnou príchuťou...

Neuveriteľná zásielka smerovala z Grécka loďou do Talianska. V prístave Bari ju potom z lode vyložili na vozík, ktorý smeroval k pripravenému kamiónu. Vyše tony marihuany sa ukrývalo v chlebe, ktorý pašeráci naložili do krabíc od broskýň a kiwi. Tento niekoľkomiliónový kšeft prekazila finančná polícia v Bari v spolupráci s colnými orgánmi.

"Podľa dostupných informácií pre slovenský trh bolo určené ovocie.Destinácia drogy je predmetom vyšetrovnia a na jeho priebeh platí prísne informačné embargo," vraví Renáta Goldírová, hovorkyňa Ministerstva zahraničných vecí SR.

Pátrajú, kto za tým stojí na Slovensku

Vyše tonovú objednávku marihuany mal previesť 42-ročný kamionista z Grécka. Ten mal podľa talianskych médií spolupracovať so zatiaľ neznámymi Slovákmi. Vodiča policajti zadržali priamo v prístave a odviezli na policajnú stanicu v Bari, kde ho umiestnili do vyšetrovacej väzby. Díleri by na čiernom trhu zarobili asi 13 miliónov eur. Prípad rieši talianska a grécka polícia, pátra sa aj po tom, kto za niekoľko miliónovou zákazkou stojí na Slovensku.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Marihuana_igelitové_vrecko

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy