Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Za tragickú nehodu českého autobusu v Chorvátsku môže vodič
Zdielať na

Za tragickú nehodu českého autobusu v Chorvátsku môže vodič

Za tragickú nehodu českého autobusu v Chorvátsku, pri ktorej tento rok v júni zahynulo 8 ľudí nesie vinu vodič, ktorý pri nehode zomrel. Uviedla to dnes Česká televízia ČT, podľa ktorej už chorvátska polícia vyšetrovanie uzatvorila.

Vyšetrovanie bolo uzavreté

Škody medzi tým začali preplácať poisťovne, podľa ČT by mali dosiahnuť rekordných 30 miliónov korún. Český konzul v Chorvátsku Pavel Bednář televízii povedal, že vyšetrovatelia vylúčili technickú poruchu autobusu a za príčinu nehody bol označený ľudský faktor. "Vzhľadom k tomu, že vodič bol jednou z usmrtených osôb, tak vlastne celé ďalšie vyšetrovanie bolo uzavreté,"  dodal.

Ak chcú peniaze, musia na súd

Všetky škody i náhrady za zranených i usmrtených sa teraz začínajú preplácať. Pozostalí tak napríklad dostanú za svojich blízkych 240 000 korún. Tí, ktorí si odniesli zranenia s trvalými následkami, aj oveľa viac. Musia sa ale obrátiť na súd, čo zatiaľ nikto neurobil. Právnici už ale na žalobách začali pracovať, dodala ČT.   

Nehoda sa stala 23. júna na diaľnici v strednom Chorvátsku. Autobusom cestovalo 51 ľudí, mierili na dovolenku na Makarskú riviéru. Osem ľudí nehodu neprežilo, viac než štyri desiatky cestujúcich utrpeli zranenia.

Takto to vyzeralo krátko po tragédii.

Špeciál Bez detí neodídem II. a následnú diskusiu odvysiela televízia PLUS v stredu 19. septembra od 20- tej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy