Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
NAHÁŇAČKA. Motorkár so spolujazdcom vleteli rovno do pút
Zdielať na

NAHÁŇAČKA. Motorkár so spolujazdcom vleteli rovno do pút

Policajti zo Sládkovičova prenasledovali motorku. Dvadsaťtriročný vodič nechcel na znamenia zastaviť a rozhodol sa, že aj so spolujazdcom im utečie. Naháňačka sa skončila o niekoľko desiatok kilometrov ďalej v Seredi.

Nereagovali na výzvy

Hliadka spozorovala tento motocykel ešte v Sládkovičove. Pokúšali sa vodiča zastaviť. "Nereagovali na výzvy, a unikali smerom na Sereď," potvrdil trnavský policajný hovorca Michal Hanus.
 
Na to sa policajti so zapnutou svetelnou a zvukovou signalizáciou dali za nimi. Vodiča však ani toto nedonútilo zastaviť. So spolujazdcom unikal vysokou rýchlosťou. "Na pomoc si privolali hliadku zo Serede, ktorá zablokovala vodičovi cestu na križovatke," doplnil Hanus.

Bez vodičáku a bez evidenčného čísla

Seredskí policajti sa motorkárovi postavili do cesty. Ten údajne nestíhal úplne zbrzdiť a strhol motorku na zem. Vodič aj spolujazdec tak "vleteli"  policajtom rovno do pút.

Vodiča ako aj spolujazdca policajti zadržali na križovatke. Previezli ich na vypočutie na policajné oddelenie. Policajtom sa podarilo zistiť, že motorka nebola prihlásená v evidencii a motorkár nemal vodičák na veľkú motorku. Dvadsaťtriročný muž z Jelky tak zrejme skončí s vysokou pokutou. V správnom konaní mu hrozí až 1300 eur a vodičák mu môžu vziať až na 5 rokov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy