Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vodiča (29) zastavila až streľba. Aj potom utekal
Zdielať na

Vodiča (29) zastavila až streľba. Aj potom utekal

Medzi Nemšovou a Dolnou Súčou v trenčianskom okrese sa v noci zo štvrtka na piatok strieľalo. Hliadka sa snažila zastaviť 29-ročného vodiča. Policajti z Nemšovej a trenčianska pohotovostná motorizovaná jednotka majú za sebou nakoniec úspešný zásah. Unikajúci mladík má na svedomí množstvo trestných činov.

S viacerými dierami po guľkách skončilo auto, v ktorom sedel vodič, ktorý sa rozhodol, že si zmeria sily s policajtmi. Naháňačka začala nevinne.

Z bežnej kontroly naháňačka

Policajti si všimli auto, ktorému nesvietili zadné svetlá. Chceli ho teda zastaviť. Vodič bol ale proti a dupol na plyn. "Počas jazdy nasmeroval svoje vozidlo na policajné, do ktorého úmyselne narazil a snažil sa ho vytlačiť mimo cesty," priblížila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Policajti ho cez megafón vyzvali, aby zastavil. Vodič ale nereagoval a ešte viac pridal. O chvíľu sa ozvala streľba. "Policajt vystrelil na zadné koleso vozidla, ktoré aj zasiahol. Aj napriek tomu, pokračoval v jazde a zastavil až 150 metrov od štátnej hranice," povedala Antalová.

Utiecť skúšal aj po svojich

Policajti zasiahli nielen kolesá, ale aj okno a zadnú časť auta. Len zázrakom sa vodičovi nič nestalo. Dráma však pokračovala aj potom, ako vodič zastavil. Vyskočil z auta a začal utekať. Policajti ho museli spacifikovať.

Jazdil bez vodičáku

"Policajti zistili, že vodičom bol 29-ročný muž z okresu Prievidza. Uviedol, že chcel ujsť, lebo nie je držiteľom vodičského oprávnenia," priblížila Antalová.

Mladý muž má totiž vodičský preukaz zadržaný do mája 2014. Naháňačka s policajtmi ho vyjde poriadne draho.  Za spomínané skutky mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA, TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy