Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Starosta pil, šoféroval, chytili ho. Príde o funkciu?
Zdielať na

Starosta pil, šoféroval, chytili ho. Príde o funkciu?

Starosta malej dedinky na severovýchode Slovenska si spôsobil obrovské problémy. Podľa svedkov sa najskôr v krčme potúžil niekoľkými poldecákmi, a potom si sadol za volant. Mužom zákona prisahal, že sa alkoholu ani nedotkol! Aj keď sa ledva ledva udržal na nohách.

Správal sa arogantne

Pár poldecákov si vypil len kilometer od domu, no policajti ho stihli skontrolovať ešte predtým, ako vôbec domov prišiel. Policajné hliadky tam nestoja často, preto si zrejme myslel, že domov sa dostane bez problémov.

Po zastavení sa mal údajne správať arogantne a vyhrážať sa vplyvnými známymi. Pri kontrole sa odmietol podrobiť dychovej skúške a nesúhlasil ani s tým, aby mu bola odobratá krv. "Vodič sa bezdôvodne odmietol podrobiť dychovej skúške  a taktiež bezdôvodne odmietol lekárske vyšetrenie odberom krvi," informoval hovorca policajného zboru Daniel Džobaník.

Ledva stál na nohách

Muž sa síce ledva držal na nohách a aj na policajné oddelenie mu museli muži zákona pomáhať aby nespadol, napriek tomu tvrdil, že sa alkoholu ani nedotkol. Noc strávil v policajnej cele, kde čaká na superrýchle súdne konanie.

A tam teraz čaká na súdny proces. Zodpovedať sa bude z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. A na súde sa zrejme rozhodne aj o tom, či sa do starostovského kresla bude môcť ešte vrátiť. "K strate mandátu dochádza vtedy ak bol volený predstaviteľ mesta alebo obce právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin," hovorí Milan Muška zo Združenia miest a obcí Slovenska.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy