Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vlado (†23) bol pochovaný zaživa. Spadlo naň 10 kubíkov zeminy
Zdielať na

Vlado (†23) bol pochovaný zaživa. Spadlo naň 10 kubíkov zeminy

Zber starého železa v opustenej jame plnej nepotrebného betónu sa stal osudným pre 23-ročného muža z Nových Zámkov. Za nevyjasnených okolností sa na neho zosypalo takmer 10 kubíkov zeminy.

Našla len kočík a telefón

Vlado sa na inkriminované miesto vybral s kočíkom, do ktorého si ukladal nájdené kusy železa, aby ich speňažil v zberných surovinách. Zrejme sa dlho nevracal, preto sa za ním vybrala k jame jeho sestra. Vlada však nenašla, pri jame bol len kočík a v ňom jeho mobilný telefón.

Tušenie, že muž skončil pod nánosom zosunutej zeminy sa potvrdilo až po príchode záchranárov. "Ona nebola očitá svedkyňa, nevidela ten pád tej zemi, iba sa vrátila na miesto, a jednoducho toho súrodenca nenašla, a naozaj sme do poslednej chvíle nevedeli, či táto osoba tam naozaj je," informoval Pavol Mucha z hasičského a záchranného zboru.

Jam bola ohradená, ale...

Po 15-tich minútach sa spod približne 10 kubíkov zosunutej zeme hasičom podarilo lopatami vyhrabať nehybné telo Vlada. Ako dlho ležal privalený zeminou nevedno, záchranárom sa však už jeho život nepodarilo zachrániť. "Ona bola v zmätku, hovorila, aby sme sa ponáhľali a nevedela konkretizovať čas," dodáva Mucha.

Podľa našich informácií jama s kusmi betónu bola ešte prednedávnom ohradená. Lákala však viacerých zberačov, ktorí dokonca za krátky čas stihli oplotenie, ktorým bola chránená práve pred nepovolanými osobami, rozobrať a zrejme aj odovzdať do zberných surovín. "Polícia okolnosti tragickej nehody prešetruje," tvrdí hovorkyňa policajného zboru Renáta Čuháková.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy