Zatiahnuté
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Neozval sa 12 rokov, rodina až teraz zistila, že je mŕtvy
Zdielať na

Neozval sa 12 rokov, rodina až teraz zistila, že je mŕtvy

Predstavte si, že roky žijete v domnienke, že váš blízky príbuzný sa túla kdesi po Európe, a pritom je už 12 rokov mŕtvy. Rodina na hornej Orave túto situáciu zažila. Ich asi 50-ročný brat sa totiž dlho neozval. Až po 12 rokoch sa dozvedeli pravdu.

Ostal na autobusovej zastávke

Rodina nebohého muža ostala šokovaná, všetci dlhých 12 rokov verili, že Anton žije. Chorľavému mužovi, ešte v roku 2000 prišlo nevoľno a ostal v bezvedomí na autobusovej zastávke v Dolnom Kubíne. Zachrániť život sa mu nepodarilo. Nik však vtedy nevedel o koho ide a odkiaľ pochádza. "Sme prišli k tomu, že asi pred tými 12 rokmi sa vracal domov k nám na návštevu a nedošiel," hovorí sestra nebohého.

Pri súdnej pitve mu zobrali otlačky prstov a takisto DNA. "Výsledok analýzy bol založený do národnej databázy DNA," informoval Tibor Šándor z okresného riaditeľstva. "31.augusta 2000 bol nájdený občan, pochovaný na trovy mesta," povedal hovorca Dolného Kubína Jozef Kaščák.

Kontrolovala ho hraničná polícia

Po dlhých rokoch až teraz v marci dostala naša polícia správu od Interpolu Viedeň, že Antona ešte v minulosti, keď žil, kontrolovala rakúska hraničná polícia a policajti si vzali otlačky jeho prstov. "Daktyloskopické otlačky sa zhodujú s uvedenou osobou," hovorí Šándor.

Takže konečne poznali meno mŕtveho muža. Zobrali ešte stery DNA 
aj od Antonových príbuzných a výsledky potvrdili, že ide o jeho biologických príbuzných. Čiže Anton bol po 12 rokoch stotožnený.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy