Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Manuelu (16) uniesli, vraj pre svadbu s vplyvným mužom!
Zdielať na

Manuelu (16) uniesli, vraj pre svadbu s vplyvným mužom!

V piatok popoludní v Tvrdošovciach 16-ročné dievča násilím vtiahli za vlasy do auta neznámi ľudia a odviedli ju z dediny. Jej rodina sa zakrátko dozvedela, že si ju odviezli ľudia z iného okresu. Tí ju údajne chcú za nevestu.

Z obchodu sa nevrátila

Aj napriek nesúhlasu rodiny Manuely, dievča nechcú vrátiť. Polícia prípad rieši ako obmedzovanie osobnej slobody. Rodina mladého dievčaťa hovorí o únose za bieleho dňa. 16-ročná Manuela v piatok zmizla spred obchodu. "Poslala som ju pre malinovku, ona neprišla naspäť. Prišli tri malé deti a mali Manuelin bicykel a povedali, že ju uniesli," hovorí Adriana Lakatošová, teta Manuely.

"V uvedenej veci sme prijali trestné oznámenie, vo veci trestného činu obmedzovania osobnej slobody a vo veci nezvestnosti," uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Podľa rodiny má za zmiznutím 16-ročnej dievčiny stáť syn miestneho vajdu, ktorý mal vraj svadbu s rodinou z Plavých Vozokan dohodnúť. "To všetko Tibor vybavil, nepoznajú nás, ani Manuelu nikdy v živote nevideli, " hovorí Lakatošová.

Tibor sa bráni

"Ne, to neni pravda," hovorí Tibor Bihári mladší. 16-ročné dievča je zrejme skutočne v Plavých Vozokanoch. Rodina u ktorej je, vraj dokonca prišla v sobotu do Tvrdošoviec vyjednávať k rodičom dievčaťa. Vraj ak stiahnu oznámenie na polícii, Manuelu vrátia, tí však trvajú na obvinení. Za nevestu sú vraj rodiny ochotné zaplatiť aj 2-tisíc eur. "...ale moju dcéru ukradli, ja mám štyri dcéry a ja také veci nerobím," uviedol otec Manuely, Jozef Lakatoš.

Policajti v Plavých Vozokanoch Manuelu hľadali, domov ju však nepriviedli. "Majiteľ políciu odmietol vpustiť do svojho domu. V prípade, ak to bude potrebné, požiadame o príkaz na domovú prehliadku," uviedla Bruchterová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy