Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Surovo zavraždil chlapca (†6). Chytili ho po 33 rokoch!
Zdielať na

Surovo zavraždil chlapca (†6). Chytili ho po 33 rokoch!

Po dlhých 33 rokoch americkí vyšetrovatelia objasnili únos a vraždu malého chlapca. Zločin sa stal ešte v 80. rokoch minulého storočia a stál pri zrode celoštátneho hnutia ľudí pátrajúcich po zmiznutých deťoch.

Vrah 6-ročného Etana Patza sa policajtom pri výsluchu priznal. 51-ročného Pedra Hernandeza zadržali muži zákona na základe udania už v stredu v meste Camden, štát New Jersey.

V plastovom vreci medzi odpad!

Počas vypočúvania muž uviedol, že vo štvrti Soho na Manhattane nalákal chlapčeka do svojho obchodu s potravinami, zavliekol ho do pivnice a uškrtil. Jeho telo uložil do plastového vreca a pohodil medzi odpad na ulicu. O motíve jeho otrasného skutku sa ale médiá nezmieňujú.

Prvý raz mu dovolili ísť samému...

Kauza 6-ročného Etana Patza desaťročia trápila políciu v New Yorku. Rodičia chlapcovi po prvý raz v máji 1979 dovolili, aby sa sám vydal na cestu k neďalekej zastávke školského autobusu. A v ten deň ho videli naposledy... Chlapca v roku 2001 prehlásili za mŕtveho.

25. máj - Deň stratených detí

Etan Patz bol jedným z prvých zmiznutých detí v USA, ktorého obrázok sa verejne šíril na letákoch, v novinách a dokonca aj na obaloch na mlieko. V 80. rokoch prispel prípad ku vzniku široko založeného hnutia, ktorého stúpenci organizovali pátranie po zmiznutých deťoch. Deň Etanovho zmiznutia - 25. máj, v roku 1983 vtedajší americký prezident Ronald Reagan vyhlásil za Deň stratených detí.

Rodičia malého Etana počas celých 33 rokov bývali v rovnakom byte a nemenili si ani číslo telefónu pre prípad, že by sa im ich syn predsa len ozval.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

USA_zavraždený_chlapec_Etan Patz

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy