Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Janko (†9) sa obesil na povale domu. Vraj ho nahovorili!
Zdielať na

Janko (†9) sa obesil na povale domu. Vraj ho nahovorili!

Obcou Bôrka v rožňavskom okrese otriasla tragédia. Na povale rodinného domu sa obesil len 9- ročný chlapec. Janko bol údajne bezproblémovým dieťaťom, navštevoval základnú školu a nikdy sa na nič nesťažoval. Rodičia preto nechápu, prečo si siahol na život.

Rodina tvrdí, že bol Janko samotársky a nemal veľa kamarátov. Napriek tomu pre nich ostáva záhadou, prečo si 9- ročný chlapec siahol na život. 

Išiel von a už sa nevrátil

"Neviem si to uvedomiť, že jak čo bolo," povedal otec Janka. Chlapca našla matka obeseného na povale ich rodinného domu. Stále nechápe, prečo sa žiak základnej školy rozhodol spáchať takýto desivý čin. "Nič také som na ňom nezbadala, že by to spravil," tvrdí mama.

V čase Jankovej smrti bola v dome celá 9- členná rodina. Chlapec sa išiel hrať von, dlho sa ale nevracal.

Sám by zomrieť nechcel

"Išla hore dcéra, no a kričala, že tam je, že už visí," vraví matka. Žiak základnej školy sa obesil na krov strechy. Tam ale musel vyliezť po rebríku, keďže z domu schody nevedú. Dvere na povalu už rodičia zaklincovali.

"Na špagát sa obesil, neviem, kde ho zobral," povedal otec. Jankova mama tvrdí, že chlapca údajne niekto na smrť nahovoril. Podľa nej by žiadne dieťa samé zomrieť nechcelo.

Niekto mu niečo nahovoril

"Musel mu niekto niečo hovoriť, ale doma také nepočul. My sme doma nehovorili nič také že by musel zomrieť," dodala zronená mama. Cudzie zavinenie je však v tomto prípade s najväčšou pravdepodobnosťou vylúčené. Prípadom sa zaoberá polícia.

"Obhliadajúci lekár nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Rožňavský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva Jana Mesárová.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy