Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Bratislavské letisko uzavreli, dôvodom neznáma biela látka
Zdielať na

Bratislavské letisko uzavreli, dôvodom neznáma biela látka

Chaos. Takto popísali turisti, cudzinci a príbuzní tých, ktorí sa mali vrátiť zo zahraničia, situáciu na bratislavskom letisku v nedeľu večer. Približne od desiatej do druhej rána tu totiž uviazli bez vysvetlenia. Letisko bolo hermeticky uzavreté a na pravidelných linkách Británie ani na charteroch sa neodbavovalo...

Letisko hermeticky uzavreté

Lietadlo z Bristolu, Turecka, Španielska a Bulharska dávno pristálo, no stovky ľudí svojich príbuzných, priateľov a ďalších turistov očakávali márne. Letisko ostalo hermeticky uzavreté a na miesto vyrazili záchranárske jednotky, ktoré podľa našich informácií vytvorili špeciálnu jednotku. O čo presne išlo, sa však nikto nedozvedel.

Cestujúcich z pravidelnej linky lietadla Ryanair z anglického Bristolu do Bratislavy však oddelili od ostatných. Práve toto lietadlo sa stalo problematické. "Cestujúci predmetnej linky ostali v starostlivosti letiska ako aj zložiek integrovaného záchranného systému. Boli im pravidelne poskytované informácie a ihneď, ako to bolo možné, aj občerstvenie a ďalšia asistencia," informovala hovorkyňa letiska Dana Madunická.

Rozhorčení turisti s "vyhodenou" batožinou

Až okolo pol druhej ráno začali z letiska odchádzať provizórnym bočným vchodom rozčarovaní cestujúci z Turecka, Bulharska a Španielska. Ani oni totiž nemohli letisko opustiť.

"Hodinu a pol sme tu. Najprv sme pol hodinu sedeli v prázdnom lietadle, potom nás vystrčili von na plochu, stáli sme v autobusoch. Vyšli sme ale von, lebo sa tam nedalo dýchať, nikto sa o nás nepostaral - malé deti, žena po kolapse... A toto je zrejme najnovší terminál, na ktorý sme právom hrdí. Takto sa tu možno aj cudzí ľudia bijú o našu batožinu," posťažovala sa Slovenka, ktorá sa vrátila z Turecka.

Biela látka v lietadle z Bristolu

Informácie, ktoré cestujúci a turisti dostávali, však boli veľmi strohé. "Že vraj tú látku, čo našli, dávajú niekam na rozbor," hovorili si medzi sebou postávajúci ľudia. Podľa našich informácií sa totiž z jedného z kufrov pri prevoze batožiny z bristolského lietadla rozsypala na ostatné aj na pristávaciu dráhu neznáma biela látka.

Slováci aj cudzinci z Bristolu tak museli na letisku ostať až do pol štvrtej ráno. "Približne o pol štvrtej ráno po obdržaní výsledkov expertízy potvrdzujúcich, že nešlo o nebezpečnú látku biologického pôvodu a cestujúcim nehrozí priame nebezpečenstvo, bolo cestujúcim umožnené opustiť priestor letiska," dodáva Madunická.

Ďalšie zábery a rozhovory s cestujúcimi nájdete v dnešných KRIMI o 19-tej!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy