Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Obete opitej Rezešovej (35). Dva manželské páry, dve sestry
Zdielať na

Obete opitej Rezešovej (35). Dva manželské páry, dve sestry

Bilancia tragickej nehody na maďarskej diaľnici, pri ktorej vrazilo auto Evy Rezešovej - Varholíkovej do iného auta, sa zvýšila. Traja ľudia zhoreli zaživa a jedna žena prežila s ťažkými popáleninami. Tým napokon v nemocnici vo štvrtok podľahla. Oba manželské páry žili v dedinke Karacsond. Jej obyvatelia smútia a zapaľujú sviečky. Na úrade visí čierna vlajka...

Pri obecnom úrade pribúdajú sviečky

"To, čo sa stalo, to je srdcervúce a stále neuveriteľné," povedal starosta Karacsondu Csaba Földi. "Všetci sme smutní, je to veľká tragédia. Dve rodiny zahynuli." "Poznám obe rodiny. Veľmi ich ľutujem, som z toho chorá." "Laszló len prednedávnom išiel do dôchodku." Takto reagujú obyvatelia obce, v ktorej žili dve sestry spolu s manželmi.

Jeden z nich, Laszló trávil väčšinu času na dôchodku záhradkárčením. S manželkou Evou mali dve deti a vnúčatá, ktorým sa chcel venovať.

Svedkom nehody aj starosta

Pri obecnom úrade pribúdajú sviečky a kahance. Ľudia neveriacky krútia hlavami so slzami v očiach. Smutno je aj starostovi. Ten mal veľmi blízko zase k druhej rodine - k pánovi Györgyovi a jeho manželke Eržike. "Pracoval pre obecný úrad do roku 2006. Potom odišiel na predčasný dôchodok, pretože dostal infarkt," spomína starosta. "Mal rád prírodu. Mal rád svoju obec, pomáhal jej aj na dôchodku."

Starosta ponúkol pozostalým pomoc s organizovaním pohrebu. Z celej tragédie je šokovaný, nehodu dokonca videl na vlastné oči. Presne tú hodinu, keď sa stala, prechádzal po diaľnici aj on. "Vtedy som si ani len náhodou nemyslel, že táto tragédia sa týka našej obce."

Desivé podozrenie. Okrem alkoholu aj drogy...

Tragická nehoda sa stala v stredu nadránom na maďarskej diaľnici D3. Rezešová totiž vrazila svojim BMW do Fiatu, v ktorom sa viezli oba manželské páry. Traja ľudia zhoreli, štvrtá cestujúca podľahla zraneniam o deň neskôr v nemocnici. Rezešovú po nehode zadržali a vo väzbe ostáva minimálne 30 dní. Za neúmyselné zabitie jej hrozí až 10 rokov za mrežami.

Podľa polície však šoférovala mladá Košičanka pod vplyvom omamných látok, maďarská televízia RTL Klub dokonca nasnímala aj jej auto s fľašou vodky. Expertíza potvrdila, že mala v krvi v čase nehody 1,5 promile alkoholu! Skúma však aj možnosť, že alkohol za volantom nebol jediný Rezešovej prehrešok. V krvi totiž experti objavili aj stopy po drogách!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

RTL Klub

Súvisiace články

Najčítanejšie správy