Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Autobus č. 56. Muž (33) kričal na šoféra, napadol policajtov
Zdielať na

Autobus č. 56. Muž (33) kričal na šoféra, napadol policajtov

Pri cestovaní MHD je často nutné si pribaliť aj dávku odvahy. Nikdy neviete, kto na ktorej zastávke nastúpi. Nemusí pritom obťažovať len cestujúcich, ale aj samotného šoféra, revízorov či policajtov, ktorí pribehnú na pomoc. Za posledný týždeň Dopravný podnik v Bratislave riešil tri konflikty!

Útok v autobuse č. 56

Autobus č. 56, Bratislava, utorok podvečer. 33-ročný muž najskôr agresívne žiadal vodiča, aby zapol klimatizáciu. Vodič musel požiadal o pomoc policajnú hliadku, ktorá práve náhodou prechádzala okolo. Muž však nielenže na výzvy policajtov nereagoval a odmietol predložiť doklady, ale ich aj napadol.

"Hliadka následne použila donucovacie prostriedky v zmysle zákona za účelom odvrátenia útoku," informoval bratislavský policajný hovorca František Peczár. Muž tak putoval rovno do cely a hrozí mu za útok na verejného činiteľa až 5 rokov za mrežami.

Blokovali dvere v autobuse č. 39

Oveľa vážnejší konflikt sa odohral v sobotu skoro ráno na Hradskej ulici. Jeden z cestujúcich blokoval dvere. Keď ho vodič MHD napomenul, dostal ranu. Momentálne je stále práceneschopný.

Autobus č. 39, Bratislava, minulý štvrtok večer. Autentické zábery jednej diváčky ukazujú, ako dvaja mladí ľudia odmietajú revízorovi predložiť doklady. Nereagujú ani na výzvy, aby vystúpili, keďže nemajú označené lístky. Tento prípad ale dopadol oveľa lepšie. Muž sa napokon výzvam podrobil a pokuta ho neminula.

Obráťte sa na vodiča

Vodiči, revízori aj cestujúci sú však na jednej lodi. Spoliehať sa musia na pomoc okolia. Vodič síce môže vyzvať cestujúceho, aby vystúpil, fyzickú silu však použiť nesmie. Rovnako aj revízor. A to zneužívajú agresívni pasažieri. "Keď som videla tú pištoľ, nebolo mi to jedno," spomína vodička električky. Keď sa stanete obeťou či svedkom podobného incidentu, neváhajte kontaktovať vodiča. Ten môže cez dispečing okamžite privolať pomoc.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy