Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Do muža (†62) nacúval pri frézovaní cesty s nákladiakom kolega
Zdielať na

Do muža (†62) nacúval pri frézovaní cesty s nákladiakom kolega

Oprava cesty v Drážovciach neďaleko Nitry sa skončila tragicky. Robotníka tam pri cúvaní s nákladným autom zrazil jeho kolega. Muž bol na mieste mŕtvy.

Pavel zametal vozovku

Tragédia sa stala v pondelok na ceste v dedine Drážovce, ktorú partia chlapov opravovala. Muži mali všetko riadne označené a pokojne frézovali vozovku. 39-ročný vodič nákladného auta išiel naložiť na vlečku sutinu. Nevidel však, že za ním stojí jeho 62-ročný kolega. "On tam zametal vozovku," hovorí svedok.

Zrejme ani Pavel si poriadne nevšimol, čo sa na ceste deje. Všetko trvalo iba pár sekúnd. Kolega ho pri cúvaní vraj zrazil na zem a ešte po ňom aj prešiel. Svedok: "Celého ho prešiel. Celým autom." Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra: "Vodič nákladného auta z doposiaľ nezistených príčin prešiel pravou časťou auta 62-ročného muža."

Mal pol roka do dôchodku

Zrážku s ťažkým - niekoľko ton vážiacim - strojom nemal Pavel šancu prežiť. Aj napriek okamžitej pomoci záchranári už nedokázali nič urobiť a bol na mieste mŕtvy. Kolegovia usmrteného muža boli z toho, čo sa stalo, v šoku a o tragédii nedokázali ani hovoriť. Vodič podľa našich informácii to, že zrazil kolegu, psychicky zle znáša a skončil v nemocnici. Mŕtvy Pavel z Považskej Bystrice bol vraj dobrým kolegom a onedlho sa chystal do dôchodku. Doň mal ísť o pol roka...

Čo sa presne stalo, to je zatiaľ v štádiu vyšetrovania. Prípadom sa zaoberá polícia a aj inšpektorát práce, keďže ide o pracovný úraz. Róbert Bulla, riaditeľ IP Nitra: "Inšpektorát práce Nitra v súčasnosti vyšetruje príčiny vzniku predmetného pracovného úrazu."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Nehoda_smrť_frézovanie_cesta

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy