Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ďalšie stavbárske nešťastie! Zrútila sa plošina s robotníkmi
Zdielať na

Ďalšie stavbárske nešťastie! Zrútila sa plošina s robotníkmi

Na Slovensku sa udialo ďalšie stavbárske nešťastie. Tentoraz v Spišskej Novej Vsi. Zrútila sa tam plošina s mužmi, ktorí na sídlisku Mier zateplovali panelák. Ich kolegovia netušia, čo sa mohlo na zariadení pokaziť.

Obyvateľov zalarmoval strašný rachot

Štyria chlapi sa spúšťali s plošinou z bytovky, keď sa im niečo pokazilo. Vzápätí obyvatelia počuli hlučný náraz. "Bol to strašný rachot, a tak som zišiel z desiateho poschodia dole," hovorí jeden z vystrašených obavyteľov.

Keď prišli pred panelák prví ľudia, videli tam robotníkov, ktorí už ležali na zemi. Okamžite zavolali záchranárov a hasičov."Dvaja boli len poudieraní, jeden tu ležal, toho odviezla rýchla zdravotná pomoc do nemocnice a ten druhý, ten zašiel ešte dovnútra,"  opisuje situáciu ďalší zo svedkov nešťastia.                 

Dvaja zranení skončili v spiškonovoveskej nemocnici 

Obidvaja robotníci ležia na chirurgii, utrpeli silný pourazový šok.
"Základné vyšetrenia zatiaľ preukázali viaceré zlomeniny, u jedneho z nich ide o komplikovanú zlomeninu panvy a rebier. Pacienti sú mimo ohrozenia  zivota a podstúpia ďalšie vyšetrenia," konštatuje hovorkyňa Nemocnice s poliklinikou v Spišskej Novej Vsi Veronika Deckerová.

"Pri zateplovacích prácach došlo k uvoľneniu závesnej lavice, na ktorej pracovali štyria robotnici a v podstate z nej spadli," hovorí veliteľ zásahu Hasišského a záchranárskeho zboru v Spišskej Novej Vsi Imrich Laznia.

Poistky pádu plošiny nezabránili

Podľa obyvateľov sa mala na zrútenej plošine prednedávnom vykonávať revízia. Muži zo stavby však nevedeli vysvetliť, čo sa mohlo stať. Zariadenie totiž pred zrútením chráni niekoľko poistiek.
 " V tomto prípade nešlo o pracovný úraz, ale o úraz živnostníka, ktorý pracoval na základe nejakého obchodneho vzťahu. Ale napriek tomu inšpektorát práce  preveri skutkový stav" tvrdí hovorkyňa Národného inšpektorátu práce Slavěna Vorobelová.

Prípad vyšetrujú aj policajti, ktorí plošinu odniesli na expertízne preskúmanie. Plošina bola prenajatá od košickej firmy a objednávateľ je pripravený rodinám zranených robotníkov pomôcť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Na Slovensku sa udialo ďalšie stavbárske nešťastie. Tentoraz v Spišskej Novej. Zrútila sa tam plošina s mužmi, ktorí na sídlisku Mier zatepľovali panelák.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy