Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Narodeniny a prvý deň v práci. Vladovi (49) vybuchol stroj!
Zdielať na

Narodeniny a prvý deň v práci. Vladovi (49) vybuchol stroj!

Mal narodeniny, no deň trávil zodpovedne v práci. Bol to vlastne jeho prvý pracovný deň. A ten sa mu stal pravdepodobne osudným. 49-ročnému Vladimírovi totiž vybuchol stroj a ešte k tomu nedostal pracovný odev. Pracovník firmy teraz leží s popáleninami na tvári a ruke v bratislavskej nemocnici.

Začarovaný stroj už spôsobil zranenia

Na miesto prišli aj inšpektori práce a pracovný úraz vyšetrovali niekoľko hodín! Zranený Vladimír totiž pracoval na jednom zo strojov, ktorý vyrába polystyrénové granule. Do vnútra mu spadlo náradie. Keď ho chcel vybrať, stroj explodoval. "Šetrením sa zistilo, že muž nemal pracovný odev," informoval riaditeľ inšpektorátu Róbert Bulla.

Podľa našich informácií nemal ešte pracovný odev pridelený. Nemali totiž Vladimírovu veľkosť. Firmu za toto zrejme pokuta neminie. Hrozí im sankcia od 33 tisíc do 200 tisíc eur. Prípad je však v štádiu vyšetrovania. Už pred časom si však firma vyslúžila pokutu 50 tisíc eur, keď sa na tom istom stroji zranil iný muž. V tej dobe dokonca zakázali používať forme tzv. expander.

Vážne popáleniny

"Žiadne stanovisko k tomu nebudeme dávať," vyjadrili sa nám vo firme. Stav 49-ročného Vladimíra bol však po úraze vážny. Utrpel popáleniny 2. a 3. stupňa na hlave a pravej ruke. Sanitka ho previezla do nemocnice v Galante, odtiaľ ho vrtuľník previezol do bratislavského Ružinova.

Momentálne je stav muža stabilizovaný, utrpel však vážne popáleniny, kvôli ktorým tak ostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti. Podľa toho, ako sa bude vyvíjať jeho stav, rozhodnú lekári o tom, či bude nutná operácia. V pracovnej neschopnosti ostane minimálne niekoľko týždňov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy