Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Havaroval autobus plný nemeckých študentov. 24 zranení, 1 mŕtvy!
Zdielať na

Havaroval autobus plný nemeckých študentov. 24 zranení, 1 mŕtvy!

Na východe Belgicka havaroval v nedeľu ráno autobus plný mladých nemeckých študentov. Informoval o tom portál rtl.be, podľa ktorého si nehoda vyžiadala aj vyše dvoch desiatok zranených. Vážne zraneného sprievodcu prevážali záchranárskym vrtuľníkom, žiaľ, zraneniam podľahol.

Sprievodca zraneniam podľahol

Autobus smeroval práve z Paríža do Mníchova a mal podľa belgického portálu nemeckú poznávaciu značku. Viezli ho však dvaja českí vodiči. Nehoda sa stala v provincii Lutych neďaleko hranice s Nemeckom a spôsobil ju pravdepodobne mikrospánok vodiča.

Viezlo sa v ňom 59 prevažne mladých nemeckých študentov. Vozidlo sa po nehode prevrátilo na stranu do priekopy. Cestujúci sa dokázali dostať z autobusu sami. 24 z nich sa zranili ľahko, sprievodca bol ťažko zranený. Žiaľ, zraneniam podľahol. Ostatných študentov ošetrili.

Zasahoval vrtuľník

Na miesto nehody bol vyslaný aj zdravotnícky vrtuľník, ktorý previezol sprievodcu, dorazili sem aj hasiči z Lutychu a ďalších miest.

Informáciu, že sa v autobuse viezli nemeckí turisti, potvrdil ČTK na základe informácie belgickej polície aj zástupca českého veľvyslanca v Belgicku Vladimír Nemec.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

rtl.tvi

Súvisiace články

Najčítanejšie správy