Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vodič (22) s 3 promile vpálil do ľudí, zranil dievča (16)
Zdielať na

Vodič (22) s 3 promile vpálil do ľudí, zranil dievča (16)

Len 22-ročnému vodičovi, ktorý vrazil do mladých ľudí na okraji cesty, namerali policajti v dychu takmer tri promile alkoholu! Už predtým zrejme v rovnakom stave stihol vbehnúť do priekopy. Zarážajúce je, že opitému vodičovi z Modrian nikto v ďalšej ceste nezabránil. A to viedlo k ťažko zranenému 16-ročnému dievčaťu...

Z krčmy za volant a stovkou vpred

"Ráno okolo pol štvrtej veľký buchot, kričanie a už len Henika ležala na ceste," takto popisujú nehodu 22-ročného opitého Csabu svedkovia. 22-ročný mladík celú noc zrejme popíjal a potom nezodpovedne sadol za volant. Zrazu len prešiel do protismeru a vrazil do skupinky mladých ľudí vracajúcich sa zo zábavy. Zrazil ich doslova ako kolky.

"Išli sme domov, rozprávali sme sa a zrazu, z ničoho nič sa na nás vyrútilo auto," spomína na chvíle hrôzy Regina. "Išiel takou stovkou, videl som len dve svetlá. Henika stála pri kraji, nemala kam uskočiť, ju zrazil," dodáva Gaspar. "Ležala ako kus dreva pred autom, myslela som si najprv, že zomrela. Boli sme zhrození," komentovalo tretie dievča, Barbara.

Dievčaťu zlomil lebku

16-ročnú Heniku náraz vyhodil na čelné sklo, odkiaľ padla pred auto. Csaba síce k dievčaťu pribehol, pomôcť mu však nevedel. So zlomeninou lebky a zakrvácaním mozgu ju záchranári odviezli do nemocnice. "Policajti namerali v dychu vodiča 1,4 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 2,92 promile," informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Zarážajúce je, že Csaba len krátko predtým, ako zrazil dievča, vbehol do priekopy a zháňal niekoho, kto by ho odtiaľ vytiahol. To, či sedel v tom čase za volantom opitý, vie len on a ľudia, ktorí mu pomohli auto dostať z priekopy. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci pre prečin ublíženia na zdraví. Hrozí mu 6 mesiacov až 2 roky za mrežami...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy