Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na popradskom letisku spadol vrtuľník! Pasažieri vyskočili
Zdielať na

Na popradskom letisku spadol vrtuľník! Pasažieri vyskočili

Akoby zázrakom prežili traja muži piatkový pád vrtuľníka na letisku pod Tatrami. Nikomu z nich sa ani nič vážne nestalo. Život im pravdepodobne zachránila duchaprítomnosť, keď tesne pred pádom stroja z neho vyskočili.

Išlo o nákladný stroj s označením MI 8. Trojčlenná posádka havarovala pri núdzovom pristávaní. Takýto typ vrtuľníka už havaroval v roku 2008. Vtedy sa to skončilo tragicky.

Iba ľahko zranení

Pilot vrtuľníka utrpel ľahké zranenia, ostatní pasažieri sú otrasení, informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. Mužov previezli na ošetrenie a pozorovanie do nemocnice. Posádka mala ešte tesne pred pádom stihnúť z vrtuľníka vyskočiť, to pravdepodobne všetkým zachránilo život.

Príčina pádu neznáma

Hasiči strávili pri nehode celú noc. Boli tam, ak by náhodou došlo k požiaru, aj napriek tomu, že miesto dôkladne zabezpečili. Čo sa presne vo vrtuľníku stalo v súčastnosti nie je zrejmé, keďže vyšetrovatelia stále pracujú.

Podľa našich informácii vraj stroj mohol padať niekoľko desiatok metrov. Podarilo sa nám zistiť, že je šťastie, že sa nehoda stala mimo pristávacej dráhy a na tráve. Inak by jej následky mohli byť tragickejšie. Prevádzka letiska ochromená nebola.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy