Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Krompachoch miznú psi! Domáci tušia, kde...
Zdielať na

V Krompachoch miznú psi! Domáci tušia, kde...

Zdroj: ISIFA

Majitelia psov v Krompachoch bijú na poplach. Z dvorov tam opakovane miznú štvornohí chlpáči. Nie všetci však končia v hrncoch osadníkov. Psíčkari majú podozrenie, že zvieratá sa kradnú aj na objednávku. Svedčí o tom nedávny prípad.

Zlodeji preniesli Blackyho zrejme cez plot. Do príchodu majiteľa ich delilo iba 5 minút. Pán Jaroslav sa práve vracal z poobednajšej smeny, keď prišiel domov, psa už nenašiel.

Naložili ho do auta

"Na Cintorínskej ulici v Krompachoch doposiaľ neznámy páchateľ neoprávnene vnikol na pozemok, odkiaľ odcudzil psa rasy sibírsky husky, ktorý bol voľne pustený na pozemku," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Majiteľ začal psa hneď hľadať. "Suseda z dolného konca mi povedala, že videla, ako ho ťahajú do nejakého auta, tak som začal pátranie," hovorí.

Hľadali v osadách

Chlpáča mali držať na palici so slučkou na krku. Ako priblížil majiteľ, z bočnej ulice rýchlo prišlo neznáme auto a psa doň naložili. Pátranie začali majitelia v okolitých rómskych osadách, psa však nenašli.

"Poukazovali nám aj kumbále, kde majú pozatváraných psov. Potom sme chodili po ďalších osadách, nikde nebol problém, akurát v Bystranoch, tam boli takí, nie veľmi priateľskí. Tam nás nechceli nikde pustiť, nič nám nechceli ukázať," skonštatoval pán Jaroslav.

Kradnú na objednávku?

Blacky je jeden a pol roka starý, má čierny chrbát, bielu hruď a modré oči. Jeho majiteľ hovorí aj o skupine, ktorá kradne psov na objednávku. Tí ich môžu ďalej predávať, preto vyzýva majiteľov psov k maximálnej opatrnosti. Chlpáčov kradnú aj zo zamknutých kotercov.

"Mohol by byť predaný. Každý pes môže byť predaný či už na služobné účely, alebo sa niekomu páči a nechá si ho ukradnúť," poznamenal pán Jaroslav.

Za Blackyho ponúkajú odmenu

Za vypátranie psíka alebo informácie vedúce k jeho vypátraniu ponúka majiteľ štedrú odmenu 300 eur. Ak máte k tomuto prípadu akékoľvek informácie, kontaktujte políciu alebo samotného majiteľa.

"Páchateľovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Krompašskí policajti v poslednom období zaznamenali niekoľko podobných prípadov," uzavrela policajná hovorkyňa.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy