Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prefíkaný zlodej dobehol študenta. Bude makať zadarmo
Zdielať na

Prefíkaný zlodej dobehol študenta. Bude makať zadarmo

Študent Martin z Košíc si svoje prázdniny zrejme predstavoval inak. Vybavil si brigádu v jednom z obchodných domov a chcel si zarobiť nejaké peniaze. Neznámy zlodej mu však priamo z pokladnice ukradol 550 eur. Celé leto tak zrejme bude robiť zadarmo.

Dvadsaťtriročný Martin si chcel počas prázdnin privyrobiť na štúdium. Teraz však bude musieť pravdepodobne doplácať na bezočivého zlodeja.

Za dobrotu na žobrotu

Martin pracuje ako pokladník. Podvečer k nemu prišiel muž, ktorý sa tváril ako bežný zákazník. Hovoril lámavou angličtinou a bol tmavšej pleti. Zaplatil za nákup, keď mu však Martin vydal bankovku, mal netradičnú požiadavku.

"Chcel aby som mu to zmenil, že on zbiera nejaké sériové čísla, že je zberateľ, ešte mi ukázal nejaké doláre tam mal, či niečo také," priblížil Martin. Mladík ho však spočiatku nepodozrieval a chcel mu vyjsť v ústrety.

Nenápadná finta

"Jemne sa nahol nad pokladňu a dvoma prstami mi vytiahol všetky päťdesiatky," priblížil Martin. Myslel si však, že muž bankovky vrátil. Neskôr tento trik skúšal aj s dvadsaťeurovkami.  To, že muž ukradol jedenásť 50-eurových bankoviek, si Martin nevšimol. Zlodej následne z obchodu pokojne odkráčal.

Na krádež doplatí študent

Ukradnuté peniaze bude musieť študent zaplatiť asi zo svojho. "Budem musieť zaplatiť 550 eur zrejme, pretože mám podpísanú hmotnú zodpovednosť," ozrejmil Martin.

Po zlodejovi pátra polícia. Tá žiada občanov, ktorí spoznali podozrivého muža, aby oznámili tieto informácie na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo na telefónnom čísle 158. Muž má asi 35 rokov, tmavú pleť aj vlasy. Mal oblečenú čiernu bundu a svetlé nohavice. Ak sa ho podarí vypátrať, hrozí mu dvojročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy