Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nešťastný skok na Domaši! Chlapec (16) si poranil chrbticu
Zdielať na

Nešťastný skok na Domaši! Chlapec (16) si poranil chrbticu

Hrôzu prežila na Domaši partia mladých ľudí, ktorí sa tu zabávali. Ich kamarát, 16-ročný Samko, ktorý pred pár dňami oslávil narodeniny, sa totiž chcel v horúčave osviežiť vo vode a tak skočil... No do plytkej vody a veľmi nešťastne. Chlapec si vážne poranil chrbticu. Do nemocnice ho museli urýchlene previezť leteckí záchranári... Viac zisťovala k prípadu Daniela Jureková.

Skočil do plytkej vody

Samuel sa s kamarátmi práve zabával na móle a chcel sa zrejme osviežiť, tak skočil do vody. Tá však bola v mieste skoku priveľmi plytká a chlapec sa vážne zranil. "Skočil do vody na hlavu, do takej vody po kolená, zapichol sa do blata a ostal tam," popisuje strašnú chvíľu rekreant Teodor. "Zistili, že je pri vedomí, ale nedokázal hýbať rukami ani nohami."

Kamaráti zbadali, že niečo nie je v poriadku, keď sa Samko vo vode nehýbal, a vytiahli ho na breh. Podľa Teodora sa nedokázal ani pohnúť. Na pomoc mu preto prišli leteckí záchranári, ktorí ho previezli do košickej nemocnice.

Vážne zranená krčná chrbtica

Momentálne je v opatere lekárov na Klinike úrazovej chirurgie. Podľa informácií od hovorkyne nemocnice L.P. Ladislavy Šustovej je mladý pacient stabilizovaný, no má vážne poranenú krčnú chrbticu.

Prečo Samko skočil do vody hlbokej ani nie jeden meter, si nikto nevie vysvetliť. Domašu vraj pozná ako vlastnú dlaň. S otcom tu trávi každú letnú sezónu. Navyše je zdatným športovcom. Podľa slov rekreantov v týchto horúcich dňoch rýchlo klesá hladina vody. Možno si to chlapec pri nešťastnom skoku neuvedomil...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy