Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opilec za volantom: Ná, vyzerá, že som veľa pil
Zdielať na

Opilec za volantom: Ná, vyzerá, že som veľa pil

Napriek vážnym postihom sa stále nájdu vodiči, ktorí si za volant sadajú opití. Tak to bolo aj dnes v centre Rožňavy, kde vodič pod vplyvom alkoholu spôsobil dve dopravné nehody, rozbil tri autá a zrazil aj muža. Policajti mu po príchode na miesto v dychu namerali až 2,83 promile alkoholu.

Vodič červenej Fabie stihol počas svojej zbesilej jazdy rozbiť ďalšie tri vozidlá, policajti mu v dychu namerali necelé tri promile. Na otázku, prečo si sadol opitý za volant, odpovedal po nehode kymácajúc sa s tým, že je hlúpy.

Po búračke chcel ujsť

Vodič najprv narazil do dvoch áut stojacich za sebou a z miesta ušiel, to si však všimol jeden z majiteľov. "Som ho začal naháňať, lebo hore ešte buchol do ďalšieho auta, ja som ho zablokoval, lebo aj stadiaľ chcel ujsť," priblížil pán Štefan.

Majiteľ rozbitého auta si myslel, že vodič mu už neujde, ten ho ale prekvapil. "Dal jedničku a ma nabral, som z prednej kapoty skákal dole," povedal pán Štefan.

Pán vodič, pili ste pred jazdou?

Hneď ako na miesto dorazili policajti, vodičovi dali fúkať. Množstvo alkoholu v jeho dychu sa vyšplhalo až na 2,83 promile. Vodič na otázku, koľko toho vypil bez okolkov priznáva: "tak to vyzerá, že veľa".

Chcel odísť domov, šiel do basy

Vodiča ale netrápilo nielen to, že pred jazdou pil, ale ani to, že ho policajti zadržali a tak chcel opäť sadnúť za volant a odísť domov. "Vy ste obmedzený na osobnej slobode, vy nemôžete šoférovať," pripomenul mu policajt. Policajti ho preto prehľadali a odviezli do cely.

Na mol opitý vodič už sedí v policajnej cele, čo s nim bude ďalej, ukáže až policajné vyšetrovanie. Rožňavskí policajti ho už obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy