Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Objednal vibrátory za vyše 11 tisíc eur. Nepotešia ale nikoho...
Zdielať na

Objednal vibrátory za vyše 11 tisíc eur. Nepotešia ale nikoho...

Podnikateľ z východných Čiech si chcel zriadiť internetový obchod s erotickým tovarom. Na inzerát dostal lukratívnu ponuku a za tovar zaplatil takmer 300 tisíc korún. I napriek osobnému stretnutiu s obchodníkom, mu ten sortiment nikdy nedodal. Policajti navyše zistili, že podvodník ukradol i identitu inému mužovi.

Muž ponúkajúci erotický tovar sa spočiatku javil ako seriózny podnikateľ. Peter Slováček už predtým uskutočnil s pánom Hrabovčákom niekoľko menších obchodov, a ten mu tak nemal dôvod neveriť.

Vzhľadom na minulosť mu veril

"Pri ich poslednom obchode mu ponúkol erotické pomôcky, predovšetkým vibrátory. V tomto prípade požadoval platbu dopredu. Išlo o čiastku 285 tisíc českých korún, ktorú muž uhradil," informuje Hana Klečalová, hovorkyňa polície v Jičíne. A aj keď údajnému Slováčkovi kupujúci zaplatil 285 tisíc českých korún, čo je vyše 11 tisíc eur, žiadneho tovaru sa nedočkal.

Identitu pána Slováčka len zneužil

Poškodený hovorí: "Než som zaplatil, tak som sa bol priamo v banke opýtať, či to je naozaj účet pána Slováčka. Tam mi to potvrdili, tak mi vôbec nenapadlo, že by to mohol byť účet niekoho iného." Kriminalistka dodáva: "Áno, Peter Slováček v skutočnosti existuje. Ten neznámy muž použil jeho identitu na to, aby mohol spáchať trestný čin."

Za podvod mu hrozí 8 rokov

"Neviem, či tie peniaze ešte niekedy uvidím, ale bol by som veľmi rád, pretože je to pre mňa dosť veľká suma," hovorí poškodený pán Hrabovčák. Po podnikateľovi, ktorý ho podviedol, sa zľahla zem. Jeho posledný pohyb zaznamenali pri bankomate v Prahe, kde si vybral ukradnuté peniaze. Za podvod mu hrozí až 8-ročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

vibrátory_4 kusy_ružové

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy