Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY. Žena (†47) chcela vymeniť koleso, zrazilo ju auto
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY. Žena (†47) chcela vymeniť koleso, zrazilo ju auto

Na diaľnici D1 medzi Bratislavou a Sencom včera tragicky zahynula 47-ročná žena, ktorá sa po tmei pokúšala opraviť defekt. Na tomto nebezpečnom úseku bez krajnice urobila fatálnu chybu - neobliekla si reflexnú vestu. Vodič blížiaceho sa kamióna sa jej vyhnúť už nestihol.

Žena chcela vymeniť koleso

Žena zastavila z dôvodu technickej poruchy na krajnici diaľnice, zabezpečila vozidlo výstražným svetelným znamením a chcela vymeniť koleso, na ktorom dostala defekt. Vo chvíli, keď vodič prechádzal okolo miesta, kde stálo auto chodkyne, vošla žena do jeho jazdnej dráhy. Vodič strhol riadenie doľava, zrážke so ženou však už zabrániť nedokázal. Žena utrpela pri zrážke zranenia, ktorým na mieste podľahla.

Nedala si reflexnú vestu

V tomto prípade je tu niekoľko keby. Keby vodička vedela, že tento úsek má na svedomí množstvo podobných nehôd. Keby si dala reflexnú vestu. keby došla k najbližšiemu zálivu. Keby neopravovala defekt v jazdnom pruhu. Keby zavolal pozorný vodič políciu skôr. A ešte jedno KEBY. Vodičov už dlhšie trápi, že na úseku Bratislava Senec nie je krajnica.

Čo robiť, ak nie je odstavný pruh?

Žiadne keby už žene život nevráti. Preto si zopakujme, čo treba v takom prípade robiť. Ak sa nedá inak, zastavte úplne vpravo. Zapnite takzvané blikčaky. Ešte v aute si oblečte reflexnú vestu. Z auta vystúpte z pravej strany. Ak je to možné, postavte výstražný trojuholník. Opustite cestu a volajte 112-tku.

Alkohol u vodiča nezistili

Policajti dychovou skúškou alkohol u vodiča nezistili. Materiálna škoda, ktorá pri nehode vznikla, bola vyčíslená na približne štyri tisíc eur. Z dôvodu odstraňovania následkov nehody bol v čase od 21:20 do 01:00 hod. v smere do Senca prejazdný len ľavý jazdný pruh. Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy