Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Kamionista zostrelil zvodidlá, ostal zaseknutý medzi mostami
Zdielať na

Kamionista zostrelil zvodidlá, ostal zaseknutý medzi mostami

Totálne zdemolovaný kamión, zničené zvodidlá a tovar. Hrozivo vyzerajúca nehoda sa stala vo štvrtok ráno na diaľnici D1 neďaleko obce Petrovany v Prešovskom okrese. Vodič zo Serede mal s 13 tonami potravín namierené do Bardejova.

Šmyklo mu predok a už to išlo...

Vodič kamióna s niekoľkotonovým návesom zišiel z cesty krátko po piate ráno. Po tom, ako prerazil stredové zvodidlá, sa zastavil až v medzere medzi dvoma diaľničnými mostami. Pod ním už bola iba niekoľko metrov hlboká priepasť. "Šmyklo mi predok a už to išlo. Kým som sa spamätal, bol som v ohrade," povedal o nehode samotný šofér.

Hovorí Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove: "Vodič kamióna sa v plnej miere nevenoval riadeniu vozidla, v dôsledku čoho prešiel z pravého jazdného pruhu do ľavého, kde narazil do stredových zvodidiel, ktoré zničil. Následkom nehody začal ťahač horieť."

Ešteže medzera nebola širšia!

Plamene sa hasičom podarilo okamžite zlikvidovať, havarovaný kamión však ostal zaseknutý uprostred diaľnice celé dopoludnie. Kamión bol úplne zdemolovaný. Pri náraze mu dokonca odtrhlo obe predné kolesá. Vodič kamióna prišiel aj o značnú časť potravín, ktoré prevážal. Trvalo dlhé hodiny, kým sa podarilo zohnať druhý kamión, do ktorého mohli preložiť nepoškodený tovar.

"Ak by sme tovar nepreložili, tak by sa aj jeho zvyšok znehodnotil. A keby sme ťahali kamión späť na cestu, všetok tovar by sa z neho sypal," vysvetľuje vodič asistenčnej služby Pavol Tóth. Pre vodiča kamióna bolo obrovským šťastím, že medzera medzi zvodidlami na moste nebola širšia. Inak by všetko mohlo skončiť oveľa horšie. Pavol Tóth: "Ak by bol širšia, spadol by dole a asi by takúto nehodu neprežil."

Škoda? 15 400 eur

Takto môžeme, našťastie, hovoriť iba o zničených plechoch. A to nielen na aute, ale aj na diaľnici. Samozrejme, škody utrpel aj prevážaný tovar. Už teraz je jasné, že straty budú nemalé. Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove: "Celková škoda na ťahači, návese a zvodidlách bola vyčíslená na 15 400 eur."

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Kamión_nehoda_zaseknutý

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy