Polojasno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Havária cisterny s tekutým kyslíkom. Takmer vletela do rodinného domu!
Zdielať na

Havária cisterny s tekutým kyslíkom. Takmer vletela do rodinného domu!

Cisterna s nebezpečným nákladom havarovala v pondelok večer v ostrej zákrute za Tornaľou v smere do Revúcej. Nákladiak takmer vletel do dvora rodinného domu. Ľudí z okolitých domov museli evakuovať.

Po výjazde z ostrej zákruty kamionista z Bratislavy nezvládol riadenie a so svojím kolosom skončil prevrátený pri plote rodinného domu. "Počuli sme rachot a buchot a potom pískanie," vraví jeden z obyvateľov Behyniec.

Na vine zlé počasie

Vystrašení ľudia vybehli na ulicu a až vtedy zbadali tú spúšť. Vodič bol ešte stále vo vnútri, bol však pripútaný a nič vážne sa mu nestalo. Z kabíny mu pomohli domáci. Touto trasou chodieva už asi dva roky, najazdených má už viac ako milión kilometrov a nič podobné sa mu ešte nestalo. Podľa neho sa pod nehodu podpísalo hlavne zlé počasie.

"Hrozne pršalo, stekalo kvantum vody. Ustrelilo mi predok, to je kontajner, spravila sa vlna a už sa to nedalo vyrovnať," vysvetľuje vodič kamióna. Aj napriek tomu, že materiálne škody budú vysoké, obrovským šťastím bolo, že tadiaľ neprechádzalo žiadne auto, ani chodec, či cyklista. Zasahujúci hasiči z Tornale však nariadili evakuáciu obyvateľov z
okolitých domov.

Obal a ventily, našťastie, nepoškodené

V cisterne totiž z Maďarska prevážali do závodu v Jelšave nebezpečnú látku - tekutý kyslík. Pri nehode sa ale našťastie nepoškodil ani obal cisterny, ani žiadny ventil. "Stať by sa mohlo niečo pri styku s mastnou látkou alebo pri ohni, podporuje to horenie. Ale to je v takom obale, že sa nemôže stať nič," tvrdí šofér, ktorý havaroval s nebezpečným nákladom.

Po niekoľkých hodinách na miesto prišli pracovníci asistenčnej služby, ktorí za pomoci dvoch špeciálnych žeriavov prevrátili cisternu na kolesá. Išlo však o nebezpečný manéver, keďže v tomto prípade reálne hrozil výbuch. K žiadnej katastrofe ale nedošlo a havarovanú cisternu odtiahli do 25 kilometrov vzdialenej Jelšavy.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Cisterna_tekutý_kyslík_havária

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy