Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Kamión sa zrútil z estakády, padol rovno na osobák!
Zdielať na

Kamión sa zrútil z estakády, padol rovno na osobák!

Predstavte si, že cestujete v osobnom aute, prechádzate popod estakádu, keď tu zrazu vás zahalí obrovský tieň a niekoľkotonový kolos padá na vás! Presne takto narušil pád kamióna vo štvrtok večer rušnú premávku v Žiline. Nehoda prilákala davy ľudí...

Náves potiahol celý kamión a zrútil sa

"Zrazu vidím ho a zrazu, hups a kde je teraz... Dostal sa do šmyku, trošku ho otočilo vľavo, snažil sa to vyrovnať a tým, že to vyrovnával, tak ho zrejme náves potlačil a cez rondl vlastne spadol dole na cestu," popisuje hrôzostrašný pád svedok nehody.

Plne naložený kamión práve smeroval na východ, nezvládol však zákrutu a spadol z estakády z výšky asi 8 metrov. Nie však na prázdnu cestu, keďže sa nachádzal práve na rušnej viacúrovňovej križovatke v Žiline. Zvodidlá boli tou najľahšou prekážkou... Náklad plný sladkostí bol mihom oka vysypaný na ceste.

Vodič osobného auta okamžite brzdil

"Videl, ako kamión spadol z mosta, tesne pred ním padal a on, samozrejme, okamžite inštinktívne šlapol na brzdu a, chvalabohu, dobrzdil," hovorí s úľavou bratranec vodiča osobného auta, na ktorého prednú časť kamión spadol. Okamžité brzdenie mu totiž zachránilo život.

Obaja vodiči tak zázrakom nehodu prežili. Kamionistu Štefana sa vytiahnuť z vozidla pokúšali už vodiči zastavujúcich áut. Zatiaľ čo vodič osobáku utrpel ľahké zranenia, Štefana museli hospitalizovať v nemocnici so zlomeninami rebier, či kľúčnej kosti. Podľa našich informácií je však mimo ohrozenia života.

Miznúce sladkosti...

Náklad z kamióna museli najskôr preložiť, až potom mohol žeriav úplne zničený ťahač s návesom vytiahnuť. Niektoré sladkosti však zmizli, keďže na nehodu sa prišlo pozrieť veľké množstvo ľudí, vrátane detí. Niektorým z nich nemožno zazlievať, že situáciu využili... 

Reportáže z udalosti si pozrite vo večernom spravodajstve TV JOJ!

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy