Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Lucia (23) rodila doma sama, dieťatko neprežilo...
Zdielať na

Lucia (23) rodila doma sama, dieťatko neprežilo...

Dvadsaťtriročná tehotná Lucia sa presťahovala z Bratislavy do Komárna len pred tromi mesiacmi. Keď začala v noci rodiť, doma bol len jej postihnutý brat. Priateľ a otec dieťaťa sa vrátil až na druhý deň popoludní. Mladá žena ležala 15 hodín s novorodeniatkom pri nohách. Bez lekárskej pomoci zomrelo.

Chlapčekovi nemal kto pomôcť

To, že v noci vo svojej izbe rodila, nik zo susedov vraj ani netušil. Sluchovo postihnutá žena ležala s novorodeniatkom na posteli spojená pupočnou šnúrou až do tretej popoludní, kým neprišiel domov jej priateľ.

Chlapček narodený v 36. týždni tehotenstva už nedýchal, dôvodom boli pravdepodobne upchané dýchacie cesty a neošetrený pupočník. "Či dieťa bolo živé a následne zomrelo rozhodne pitva. Mohlo sa však narodiť už mŕtve," tvrdí primár gynekologického oddelenia v Komárne František Tóth.

Mamičku previezli do nemocnice

Luciu previezli do nemocnice a je už v stabilizovanom stave, čo nevidieť bude pustená domov. Susedia však nad situáciou krútia hlavou. Jediný, kto tušil, že s Luciou, ktorá 15 hodín ležala s novorodencom pri nohách, niečo nie je v poriadku, bol jej mentálne postihnutý brat. Predmetom vyšetrovania bude aj to, či k smrti novonarodeného dieťaťa došlo zavinením cudzej osoby.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

flickr.com/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy