Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dvojmetrová stolička spadla na dieťa! A ťažko zranila
Zdielať na

Dvojmetrová stolička spadla na dieťa! A ťažko zranila

Takmer dvojmetrovú stoličku položenú na trávniku postavili pred 5- timi rokmi v parčíku obecného úradu v Úľanoch nad Žitavou. Cez víkend však padla na dievčatko, ktoré sa tam hralo s kamarátmi a spôsobila mu ťažké zranenie hlavy.

Simonka s rodičmi patrili k svadobčanom, ktorí prišli na veselicu do sály úradu hneď po obrade v susednom kostole. Po prvom tanci tri z detí vybehli na trávnik pred úrad, odkiaľ sa v okamihu ozval nárek. 4 -ročné dievčatko ležalo na tráve dole tvárou, privalené opierkou padnutej masívnej drevenej stoličky.

Zdravotný stav je veľmi vážny

"Boli tam chlapi, tí rýchlo skočili, zdvihli soličku. Tak sa to rýchlo zbehlo, minútka," tvrdí svedkyňa nešťastia. Dievčatko s poranenou hlavou okamžite letecky previezli do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.

"Zdravotný stav 4 -ročnej pacientky je veľmi vážny. Dieťa je v umelom spánku, napojené na umelú pľúcnu ventiláciu," tvrdí Dana Kamenická hovorkyňa nemocnice v Bratislave.

Stolička ako okrasa

Po nešťastnom páde megastoličky svadobčania zložili do trávy aj druhý voľne položený exponát, ktorý je tam dodnes. Ako sa stolička prevrhla počas hry detí, si však nikto nevšimol. "V 2007 sa to tu inštalovalo v rámci kolaudácie stavby, a odvtedy to tu vlastne slúžilo ako okrasa," hovorí starosta Juraj Ostržlík.

Počas piatich rokov sa vraj stoličkou viackrát hýbalo, naposledy údajne na prvého mája, keď bola premiestnená. Nikto nepredpokladal, že by mohla spôsobiť úraz.

Všetko pôjde preč

"To vlastne neslúži ako preliezka, alebo ihrisko pre deti, je tu len na výstave," povedal starosta. Drevená stolička, umelecké dielo, sa už späť na miesto nedostane. "Dám všetko preč, kvôli tomu, čo sa stalo," dodal Juraj Ostržlík.

"Polícia prešetruje, či nedošlo k porušeniu dôležitej povinnosti z nedbanlivosti a vo veci vedie trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy