Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajti našli rodičov opitých, 3-mesačné dieťa v zúboženom stave!
Zdielať na

Policajti našli rodičov opitých, 3-mesačné dieťa v zúboženom stave!

Z bytu v Novom Meste nad Váhom, v ktorom bývali rodičia aj s malou dcérkou, sa často ozývali hádky a tak museli zasiahnuť policajti. Iba trojmesačné dievčatko našli v zúboženom stave. Otcovi s matkou to zjavne neprekážalo. Policajti im obom namerali okolo tri promile alkoholu.

Vsetko sa začalo rušením nočného pokoja v jednom z bytov v činžiaku v Novom Meste nad Váhom.

Z bytu sa ozývali hádky a hluk

Hlučné hádky 23-ročného Mateja a jeho o dva roky mladšej družky Denisy bolo podľa obyvateľov paneláka počuť spoza ich dverí az príliš často. Situácia sa nezmenila ani po narodení dcérky. "Robili bordel po nociach, pili alkohol, susedia ju museli prichýliť, aby ju nezbil,"uviedol jeden zo susedov.

Pri poslednej hádke, ktorú prehlučoval detský plač, už susedom došla trpezlivosť a tak o chvíľu pred dverami bytu stála policajná hliadka. "Policajtom otvoril 23-ročný muž, ktorý javil známky požitia alkoholu, hliadku pustil dnu," povedala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

O dieťa sa nestarali

Krátko na to sa policajtom naskytol šokujúci pohľad na iba trojmesačné dievčatko ležiace polonahé na posteli. Na sebe malo iba plienku, ktorú jej vsak rodičia zjavne dlho nemenili. Veľké množstvo stolice i moču jej už pretekalo na nožičky. Navyše na krku malo ranu spôsobenú prisilno pritiahnutou čiapkou.

Policajti preto zavolali k dieťaťu rýchlu zdravotnú pomoc a taktiež aj sociálnu pracovníčku. "Vzhľadom k tomu, že rodičia nedokázali na mieste zabezpečiť riadnu starostlivosť o dieťa, dieťa im bolo odňaté a umiestnené do detského domova," priblížila sociálna pracovníčka Jana Šimovičová z ÚPSVaR Nové mesto nad Váhom.

Namiesto výchovy pili   

Dôvod prečo, bolo dievčatko v takom zúboženom stave, vyšiel najavo po vykonaní dychových skúšok u oboch nezodpovedných rodičov. "Dychovou skúškou bolo otcovi dieťata nameraná až 2,75 promile alkoholu, matke policajti namerali cez 3 promile alkoholu," ozrejmila Antalová. Vyjadrenie mladého páru k celej záležitosti sa nám napriek snahe získať nepodarilo.

Pokiaľ rodičia odstránia príčniny odňatia dieťata z domácnosti, tak súd bude rozhodovať o tom, že by mohlo dieťa znovu vyrastať v pôvodnej biologickej rodine.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy