Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VÝPOVEĎ SVEDKA: Havarovalo lietadlo, manželia (†58, †56) zhoreli
Zdielať na

VÝPOVEĎ SVEDKA: Havarovalo lietadlo, manželia (†58, †56) zhoreli

Letecké dni na Liptove hlásia strašnú nehodu! Za Ružomberkom totiž havarovalo lietadlo. Zomreli pritom dvaja Poliaci, podľa reportérky Veroniky Daubnerovej išlo o manželský pár Agniesku a Krizstofa, ktorí zhoreli v spadnutom stroji. Na mieste zasahovali hasiči aj policajti z Ružomberka. Podľa svedkov stojí za príčinami aj silný vietor...

Svedok: Pilot sa dostal do vývrtky

"Ono to bolo ultraľahké lietadlo ako stavebnica. Ja som akurát prichádzal, to bol moment, to sa zomlelo za pár sekúnd. Hovorili tam ľudia, že vietor a slabá rýchlosť... Možno to bola aj pilotova chyba, aj poveternostné podmienky, lebo tam fúkal silný vietor. A bola to malá výška, vraj sa dostal do vývrtky," popisoval pád jeden zo svedkov.

Agneška a Krisztof zhoreli v lietadle

"Lietadlo spadlo krátko po štarte a zrútilo sa len niekoľko desiatok metrov od letiska za Ružomberkom a rovno do poľa. Po páade začalo horieť a vnútri zhoreli dvaja ľudia poľskej národnosti. Boli to manželia a dnes to mal byť ich prvý let. Leteli na ultraľahkom lietadle," informovala na mieste reportérka Daubnerová. Pilot lietadla Krizstof mal mať 56 rokov a jeho manželka Agneška 58 rokov.

Lietadlo sa zrútilo krátko po štarte

Lietadlo padlo do poľa v blízkosti cesty I/18 a lietadlo zhorelo do tla.Jeden zo svedkov komentoval pád tak, že za príčinami mohli stáť aj zlé poveternostné podmienky, teda silný vietor...

Podľa našich informácií už prípad vyšetruje letecký úrad. Príčiny nehody zatiaľ nie sú známe. Na mieste pritom okrem hasičov a policajtov zasahovali aj tri sanitky rýchlej zdravotnej pomoci. Hasiči požiar zlikvidovali podľa žilinskej policajnej hovorkyne Jany Balogovej za niekoľko minút.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy