Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Koniec výletu! Mladíkom zhtla auto nádrž Palcmanská Maša
Zdielať na

Koniec výletu! Mladíkom zhtla auto nádrž Palcmanská Maša

Prekrásne počasie zrejme vyhnalo do prírody skupinku mladých ľudí, ktorí si auto zaparkovali neďaleko Palcmanskej Maši a vybrali sa do Slovenského raja. No ich výlet predčasne ukončil telefonát od polície. Ich auto Škoda Fábia totiž skončilo vo vodnej nádrži...

Auto sa "vybralo okúpať"

Mladí muži a dievča z Kežmarku najskôr nechceli veriť. Mladí ľudia tvrdili aj polícii, že mali ručnú brzdu zatiahnutú a auto bolo aj tak zaparkované viac ako 10-15 metrov od vodnej nádrže, na parkovisku. Obdivovanie prírodných krás sa ale aj tak muselo predčasne ukončiť.

Po tri štvrte hodiny im totiž zavolali policajti, že ich auto je vo vode.Zrejme začalo cúvať, naberalo rýchlosť, prešlo po tráve a jeho púť sa skončila v približne trojmetrovej hĺbke pod vodou. Je zázrak, že sa pri nádrži nik neopaľoval v miestach, kade auto prešlo.

Začarovaná ručná brzda

Palcmanská Maša auto doslova prehltla. Na miesto dorazili hasičskí potápači z Humenného, ktorí auto museli vytiahnuť. Tí až pod vodou zistili, že vozidlo nemá ťažné zariadenie. "Museli sme teda pripnúť na zadný hák, vlastne na oko slingu. Na to sme napojili lano a pomaličky sme ťahali auto von z vody," popísal veliteľ zásahu Anton Hodor.

Po otvorení auta bolo napokon jasné, že ručná brzda síce zatiahnutá bola, ale nie dostatočne. Utopené auto mal navyše jeden z mladíkov požičané od otca, ktorý je momentálne v zahraničí. Fábia tak ostala nepojazdná, zlým zabrzdením ale našťastie neunikli do vody žiadne nebezpečné látky.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Matúš Gavlák

Súvisiace články

Najčítanejšie správy