Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragická nehoda pri Palárikove! Manželia mŕtvi (†38, †33), 5 sú zranení
Zdielať na

Tragická nehoda pri Palárikove! Manželia mŕtvi (†38, †33), 5 sú zranení

Prvý máj sa do životov dvoch rodín zapíše ako tragický, čierny deň. V okrese Nové Zámky totiž došlo k nehode dvoch áut. Manželia, ktorí sedeli v škodovke boli na mieste mŕtvi, v druhom aute sedeli tri generácie jednej rodiny aj s dvojročným dieťaťom. Skončili v nemocnici...

Neďaleko nehody merali rýchlosť policajti

Podľa našich informácií smerovala práve Škoda s manželmi z Trnovca od Tvrdošoviec a rodina so starými rodičmi, rodičmi a malou Eliškou zo Šale zase od Nových Zámkov. V katastri obce Palárikovo došlo k tak silnej zrážke, že autá skončili mimo vozovky. Zraziť sa pritom mali pri stredovej čiare.

Manželov z Trnovca pritom len 500 metrov od miesta nehody merala policajná hliadka. Údajne rýchlosť neprekročili, no čo sa dialo ďalej, nevedno.

Dvaja mŕtvi, medzi zranenými aj dvojročná Eliška

"Manželia z Trnovca nad Váhom boli prakticky na mieste mŕtvi," potvrdila nám reportérka Drahu Dobrovicsová. Oboch mali hasiči dostávať von z vozidla hydraulickým náradím, boli totiž zakliesnení. Utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom.

"Starého otca rodiny z Fordu musel vrtuľník s ťažkými zraneniami previezť do nitrianskej nemocnice, starú mamu, rodičov a jedno dieťa zase odviezli sanitky do novozámockej nemocnice. Zdravotný stav zatiaľ nie je známy ani príčiny havárie," potvrdila Dobrovicsová. Stará mama má byť pritom vo vážnom stave.

Vina na strane oboch vodičov?

Autá sa zrazili pravými stranami, zrejme jedno z nich prešlo do protismeru a druhé sa mu chcelo vyhnúť. "Škodovka vychádzala z pravého jazdného pruhu do ľavého, do protismeru smerovala, Ford smeroval zo svojho jazdného pruhu takisto do protismeru... Predpokladám, že chyba v technike jazdy bude asi na strane oboch vodičov, ale to je len prvotný predpoklad. To sa nedá brať ako seriózne stanovisko," informoval znalec z odboru dopravy Roman Červinka.

Presná príčina tragickej nehody bude tak známa až po vykonaní znaleckej expertízy. Vyšetrovateľ však už začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy