Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sprejer hudobník? Kostol postriekal názvami kapiel
Zdielať na

Sprejer hudobník? Kostol postriekal názvami kapiel

Polícia obvinila 30-ročného muža z obce Nižná pri Piešťanoch až z piatich skutkov. Vo väčšine hral hlavnú úlohu sprej a "počmárané" budovy. Na budovy pritom napísal názvy H16 a Zverina. Takto sa volajú aj hudobné kapely...

V roku 2009 údajne presne na Vianoce prestrelil malokalibrovkou výplň okna na rodinnom dome v Nižnej. Niekoľko dní na to prestrelil osem okien na obecnom úrade a vitrážové okná na rímskokatolickom kostole. Týmto konaním spôosobil na uvedených objektoch škodu 420 €.

Poškodil fasádu kostola

V apríli 2010 zase poškodil fasádu kostola, kedy steny popísal vulgárnymi výrazmi a nacistickými znakmi. Následne v októbri na budove futbalového štadióna pomaľoval steny neznámou látkou. Vo vyčíňaní pokračoval aj nasledujúci rok. V máji 2011 farbou nastriekal stenu kostola, oplotenie citnorína, stenu rodinného domu a jeho oplotenie. 

Škoda vo výške 6 220 €

V oktobri sa opätovne vyvŕšil na kostole, pamätníku padlým z druhej svetovej vojny, dome smútku a pomníkoch na cintoríne. Súkromným osobám, obecnému úradu a farnosti spôsobil svojim konaním škodu až 6 220€. V prípade uznania viny hrozí obvinenému odňatie slobody až na tri roky.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

polícia SR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy