Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Školáci prenasledovali a bili ostatné deti. Tie doteraz mlčali...
Zdielať na

Školáci prenasledovali a bili ostatné deti. Tie doteraz mlčali...

Slovnými i fyzickými útokmi na rovesníkov sa už dlhší čas zabávali traja kamaráti z Nových Zámkov. Vyhrážky s nožom v kure im doteraz ľahko prechádzali bez následkov, jedno z detí však nakoniec o útokoch porozprávalo doma. Teraz trojlístku školákov hrozí za nebezpečné prenasledovanie a výtržníctvo až trojročné väzenie.

Deti o bitkách a šikane mlčali

Dvaja ôsmaci zo základnej školy a jeden 16-ročný stredoškolák strávili uplynulú noc v cele policajného zaistenia. Všetko preto, že sa konečne jedno z detí rozhodlo prehovoriť. Po škole totiž tento trojlístok pravidelne čakal na okoloidúce deti a útočil na ne. S nožom v ruke pýtali peniaze a deti bili.

"Chytili nás a pýtali peniaze. Potom vytiahli nôž. My sme peniaze nedali, tak nás zbili, asi trikrát alebo štyrikrát," hovorí jeden z prenasledovaných školákov. Riaditelia škôl o ničom netušili. "Mali sme s nimi pravidelne problémy, spoločne s rodičmi sme to riešili, ale takýto vážny prípad sme ani netušili," povedala zhrozená riaditeľka jednej zo základných škôl.

Jeden z mladistvých činy oľutoval

Prípad ohlásil polícii až jeden z rodičov šikanovaných detí. Dvaja 14-roční chlapci a jeden 16-ročný stredoškolák tak skončili na polícii. U jedného zo žiakov základnej školy, Karola našli policajti dokonca ten istý nôž. "Sú takí, jeden na druhého, že zabijem ťa a čo ja viem čo. Stará sa ona, len nevládze s nimi," povedala nám suseda 14-ročného Karola o jeho agresívnom správaní.

Tretí z obvinených chlapcov svoj čin po noci strávenej na policajnej stanici pred nami oľutoval. "Teraz už ľutujem, že toto som robil..." Všetci traja už boli obvinení z trestného činu nebezpečného prenasledovania a výtržníctva.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy