Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Žena sa pred tyranom ukryla na cintoríne, skončila na psychiatrii
Zdielať na

Žena sa pred tyranom ukryla na cintoríne, skončila na psychiatrii

Pani Edita z Tekovských Lužian utiekla z domu, v ktorom bývala spolu so svojím druhom. Niekoľko nocí sa ukrývala na cintoríne.

Jej psychický stav je taký vážny, že musela ísť na preliečenie do psychiatrickej nemocnice. Jej druh vraví, že jej naopak nikdy neublížil a že Edita klame.

Telo má samú jazvu

Edita nám ukázala niekoľko jaziev na svojom tele a vraví, že jej ich všetky spôsobil Vojtech. Má veľkú jazvu na tvári a niekoľko rán po tele. Vraví, že po tom, ako ju bil tyčou, utrpela ťažkú zlomeninu nohy. "Aj bijával ma, aj pichával ma, aj všetko. No a potom som to už nemohla vydržať," hovorí údajne týraná Edita.

Ukryla sa na cintoríne

Keď už bolo najhoršie, utiekla Edita z domu na niekoľko dní. Jediné miesto, kam sa dokázala ukryť, bol miestny cintorín. "Práve v tom období, keď bola tá tuhá zima, ona nám tri dni prespávala v cintoríne, akože na cintoríne spala, takže museli sme ju umiestniť," uviedla sociálna pracovníčka OÚ Irena Tóthová.

Sociálna pracovníčka z obecného úradu našťastie dokázala Editu poslať do náhradného ubytovania. Edita nechce prezradiť názov tohto miesta, aby ju tam jej druh nešiel hľadať.

Druh vinu popiera

Polícia teraz zisťuje, či sú jej obvinenia voči druhovi pravdivé. "Momentálne prebiehajú znalecké dokazovania z odboru psychiatrie, ktoré majú povrdiť pravdivosť výpovede," priblížila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Druh však tvrdí, nič som neurobil. "Ja jej neublížil som, ani nebudem, lebo ju  veľmi mám rád. Celá dedina potvrdí, ako som ju obliekal, všetko som možné kupoval, ale ona mala strach odrazu od niekoho, ale ja neviem kto ju zbil. Keby som ja vedel," povedal Editin druh Vojtech.

Lieči dušu aj telo

Edita sa momentálne lieči na psychiatrii. Potom by mala ísť do sociálneho zariadenia. Tam chce ostať tak dlho, ako to bude možné a k svojmu druhovi sa už vrátiť nechce. Vojtech vraví, že sa ju pokúsi nájsť a presvedčiť, aby išla znovu bývať domov. "Tam, kde som bývala, už sa nikdy nechcem vrátiť," avizovala však Edita.

Vojtech už bol v minulosti odsúdený. Keď sa vrátil z väzenia, podozrieval Editu, že mala pomer s jeho bratom. To mal byť dôvod jeho veľkej žiarlivosti. V prípade, ak sa dokáže, že svojej družke naozaj spôsoboval vážne zranenia, hrozí mu, že sa znovu vráti do väzenia.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy