Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ďalší hazardér (40). Opitý havaroval, v aute mal aj syna (12)
Zdielať na

Ďalší hazardér (40). Opitý havaroval, v aute mal aj syna (12)

Opäť alkohol! 40-ročný muž z Veľkého Šariša si sadol za volant opitý. Jeho čin je o to nezodpovednejší, že v aute s ním sedeli ďalší traja ľudia, aj jeho syn. Na ceste pri obci Svinia nezvládol riadenie a zišiel z cesty.

Vodič dostal pravdepodobne šmyk. Vrazil do zastávky a potom jeho auto letelo niekoľko desiatok metrov do priekopy. Svedkovia o nehode vravia: "Prerazil zastávku, urobil kotrmelce," alebo: "Asi trikrát ho pretočilo."

Auto so štvorčlennou posádkou sa zastavilo až na okraji priekopy. Ľudia z dediny, ako aj okoloidúci vodiči, pribehli okamžite na pomoc. "Počula som náraz a hneď som išla von," hovorí svedkyňa havárie. "Zavolali sme záchranku, vybrali sme dieťa."

Vodič zostal pod autom

Zranený spolujazdec vyšiel po náraze z auta po vlastných, vodiča však vo vozidle nenašli. "Bol pod autom, toho sme nemohli vybrať, tak sme zavolali hasičov," vravia svedkovia. "Asi vypadol a auto ho primačklo, iba nohy mu trčali." Ďalej informuje Pavol Kočiš, veliteľ zásahu, HaZZ Prešov: "Pomocou vzduchových vankúšov a hydraulickej ruky sme vozidlo nadvihli a zakliesnenú osobu sme vyslobodili."

12-ročného chlapca a oboch dospelých mužov previezli do prešovskej nemocnice. Dvaja z nich, našťastie, vyviazli s ľahšími zraneniami a po ošetrení ich prepustili do domáceho liečenia. Horšie je však na tom 40-ročný vodič. "Pacient utrpel zlomeninu predkolenia a má tržné rany na hlave. Momentálne je hospitalizovaný na klinike úrazovej chirurgie," ponúka podrobnosti Renáta Koziaková, hovorkyňa FNsP J. A. Reimana, v Prešove.

Šoféroval s 1,6 promile

"Jedno šťastie, že tam bola tá priekopa, inak by bol možno mŕtvy hneď na mieste. Toto mu asi zachránilo život," myslí si svedkyňa nehody. Okrem liečenia zranení však bude mať vodič zrejme problémy aj so zákonom. Šoféroval totiž opitý. "Policajti mu namerali v dychu 0,81 mlg/l, čo je viac ako 1,6 promile. Z tohto dôvodu bude vodič trestne stíhaný pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informuje hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

Z havarovaného auta sa ešte tesne predtým, než ho odviezli, podarilo napokon zachrániť aj ďalšieho člena posádky, o ktorom nikto nevedel. Štvornohý chlpáč bol totiž zatvorený v zadnom kufri auta.

Nehoda_vážna_hasiči_policajti

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy