Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Piata banková lúpež v tomto roku, lupičovi vybuchla rozbuška
Zdielať na

Piata banková lúpež v tomto roku, lupičovi vybuchla rozbuška

Ozbrojený páchateľ sa v piatok ráno pokúsil vylúpiť banku na Dunajskej ulici v Bratislave. Zlodej vošiel do pobočky banky približne o 9:15. Mal však smolu...

Zamestnanci mu pod hrozbou zbrane vydali peniaze, no do igelitky pribalili aj rozbušku. Tá mu zhruba po osemdesiatich metroch vybuchla a polícia predpokladá, že zlodej má zafarbené oblečenie a ruky.

Páchateľ mal približne 35 až 40 rokov, je silnejšej postavy. Maskoval sa tmavým šálom cez ústa, podľa svedkov mal fúzy.

Prepady bánk v roku 2012

11. januára
Ozbrojený páchateľ lúpil v pobočke banky na Ružinovskej ulici v Bratislave. Odniesol si viac ako 37-tisíc eur. Prvú tohtoročnú bankovú lúpež policajti v krátkom čase objasnili. Zo závažného zločinu lúpeže vyšetrovateľ obvinil 38-ročného muža. Zadržali ho v Pezinku.

15. februára

Ozbrojený, maskovaný páchateľ lúpil krátko po 16:00 v banke na Ulici kpt. Nálepku v Michalovciach. Pracovníčke hodil igelitku, tá mu do nej uložila peniaze. Odniesol si viac ako 4 800 eur.

22. februára
Ozbrojený páchateľ lúpil ráno v Tatra banke na Tupolevovej ulici v bratislavskej Petržalke. Lupič sa pri naháňačke s policajtmi zastrelil. Páchateľ si z banky odniesol päťtisíc eur a ušiel. Prenasledoval ho jeden zo zamestnancov, navyše v blízkosti banky bol v tom čase aj policajný kynológ. V pätách mal aj hliadku pohotovostnej motorizovanej jednotky. Padli aj varovné výstrely. Keď lupič zistil, že je obkľúčený, kľakol si, vytiahol zbraň a zastrelil sa. Zomrel na mieste.

12. marca
Ozbrojený, v kukle maskovaný lupič lúpil krátko pred 09:00 v banke v Spišskej Novej Vsi. S pracovníčkou hovoril po česky, odniesol si 5 600 eur.

30. marca
Ozbrojený páchateľ lúpil ráno v banke na Dunajskej ulici v Bratislave. Pod hrozbou zbrane mu zamestnanci vydali peniaze, no do igelitky mu pribalili aj rozbušku, ktorá asi po 80 metroch vybuchla.

polícia SR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy