Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Prepad banky v Bratislave, Milan (†47) sa zastrelil
Zdielať na

Prepad banky v Bratislave, Milan (†47) sa zastrelil

Bratislavskí policajti od rána riešia dramatický prípad. Neznámy páchateľ tu krátko pred 9:00 prepadol banku. Z ukradnutých peňazí sa však dlho netešil... Na mieste bol aj štáb Krimi a Novín. Policajti naviac muža identifikovali.

Z banky si odniesol 5000 eur

Muž podľa našich informácií maskovaný šálom, rukavicami a čiernymi slnečnými okuliarmivošiel do banky na Tupolevovej ulici a od jedného z pracovníkov žiadal 5000 eur. S namierenou krátkou guľovou zbraňou. Tento mu v obave o svoj život vydal uvedenú sumu. Páchateľ sa dal ihneď na útek.

Lúpežník mal smolu, že v blízkosti banky bol aj policajný kynológ. Aj keď bol mimo služby, nezaváhal a začal muža prenasledovať spolu s pracovníkom bezpečnostnej služby. Kynológ muža vyzýval, aby ostal stáť, a upozorňoval ho, že použije donucovací prostriedok. Napokon padol aj varovný výstrel, podozrivý sa však nevzdával a unikal ďalej.

Lupič sa napokon zastrelil

To už zasahovala i hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky. Po výzve, aby muž upustil od svojho konania, vystrelil člen hliadky jeden varovný výstrel do vzduchu.

"Videl som, že policajti tuto bežia, že normálna akcia tuto bola. Ten lupič tam stál pri kanáli a policajti prišli, priblížili sa k nemu," popisuje udalosť jeden zo svedkov. "Povedal, že keď prídete bližšie, tak sa zavraždím a potom sa odstrelil." Na policajtov pritom mal hystericky kričať. Tí sa ho ešte snažili upokojiť.

Keď však zistil, že je obkľúčený, náhle si kľakol, vytiahol zbraň a strelil sa. Zraneniam na mieste podľahol. Ľudia, ktorí sa v čase lúpeže nachádzali v banke, neboli našťastie zranení.

Lupičom bol 47-ročný Milan

Polícia už identifikovala páchateľa. Má ním byť 47-ročný Milan z Bratislavy. Zbraň, ktorou si spôsobil smrteľné zranenia, mal v legálnej držbe. Pritom má za sebou čistú minulosť. Nebol ani raz právoplatne odsúdený za trestný čin...

Pohrebné auto zapadlo

Policajti mali plné ruky práce aj po zásahu. Krátko pred 12:30 prišlo na miesto aj pohrebné auto, aby odviezlo nebohého lupiča. Na trávnatej ploch však zapadlo do blata a nevedelo sa pohnúť ďalej. Približne 10 minút potom trvalo pohrebným pracovníkov a policajtom, kým auto dostali späť na asfaltovú cestu.

Bratislava_policajti_mŕtvola_prepad_banky_samovražda

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy