Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Za brutálnu vraždu muža pôjdu kamaráti za mreže!
Zdielať na

Za brutálnu vraždu muža pôjdu kamaráti za mreže!

Prípad surovej vraždy takzvaného bieleho koňa uzatvoril Špecializovaný trestný súd v Pezinku. 40-ročného alkoholika z Vlčkoviec podľa neho zneužil mladý podnikateľ a keď poslúžil jeho zámerom, spolu s kamarátom ho mal zlikvidovať. Mladíci za to dostali 23 a 15 rokov väzenia.

Obvinený sa priznal!

Mŕtvolu vykopali v Hornej Breznici v Púchovskom okrese. Pavol S. sa na súde priznal. Marek J. tvrdil, že nožom bodal už do mŕtveho tela, obeť podľa neho úderom zabil spoluobžalovaný. Podľa obžaloby obeť dobili kovovým obuškom, sekerou, nakoniec muža dobodali.

Telo našli policajti vlani na prelome februára a marca v plytkom hrobe pomocou záchranárov z Hlavnej banskej záchrannej stanice. Tí prehľadávali aj jaskyňu v skalnom otvore Lednického Brala.

Zavraždili bieleho koňa

Zavraždený Roman D. ešte v roku 2010 figuroval v spoločnosti so sídlom v Trnavskom okrese ako konateľ. Podľa vyšetrovateľov v skutočnosti bol do nej iba nasadený a využívaný ako tzv. biely kôň. Marek J., ktorý najviac profitoval z tejto firmy, si však myslel, že poškodený vynáša informácie o činnosti spoločnosti a tak sa s Pavlom S. dohodol, že ho odstránia.

Dvojica s ním v apríli 2010 vyrazila autom smerom na Dubnicu nad Váhom, Romana z auta vytiahli, Marek ho dobil kovovým obuškom, Pavol zase vytiahol sekeru a tupou časťou ho udrel vzadu do hlavy. Dobitý muž upadol do bezvedomia. Útočníci si však mysleli, že je mŕtvy.

Zaliali ho kyselinou sírovou

Naložili ho do auta a smerovali k pripravenému hrobu. Cestou však zistili, že stále žije a tak ho dvakrát bodli nožom do brucha a hrudníka. Potom ho hodili do pripraveného hrobu a telo zaliali kyselinou sírovou. Nakoniec ho zahrabali a zamaskovali suchým krovím.

Bratislava_policajti_mŕtvola_prepad_banky_samovražda

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy